Поради

Шість думок, які роблять нам нещасними

Шість думок, які роблять нам нещасними

Ми звикли вважати, що більшість наших проблем приходять у наше життя з людьми. Психологи заперечують цю установку, вважаючи, що ми самі чудово справляємося з цим завданням. Ми вирішили зібрати одні з найбільш негативних думок, які відвідують, напевно, кожного, і при цьому вони не приносять нічого, крім розладу.

«Я не вартий цих компліментів»

Багато хто з нас не звик приймати похвалу і компліменти, про це нерідко говорять психологи, вважаючи таку установку однією із самих шкідливих у житті. Як правило, людина, яку бентежить увага зі боку іншої, а особливо важливої конкретно для людини, страждає від не зовсім адекватної самооцінки. Можна нескінченно довго пояснювати близькому або навіть самому собі, що не варто бентежитися через приємні слова на свою адресу, але ефекту не буде ніякого, поки людина не вирішить зайнятися своєю самооцінкою. Якщо немає результатів від самостійного опрацювання, варто подумати про консультацію психолога.

«Ось зараз станеться щось страшне»

Якщо ви впізнали себе, з ймовірністю можна припустити, що ви досить недовірлива і тривожна людина. Часто така людина в стані накрутити себе практично до нервового зриву, при цьому реальних причин для цього немає. Будь-яка ситуація, особливо нова, викликає не збудження та цікавість, а неконтрольований страх. Коли ми помічаємо за собою, що ми постійно чекаємо негативу, важливо навчитися брати контроль за своїми почуттями і вчасно придушувати почуття тривожності, однак зробити це досить непросто, в такій ситуації може допомогти особиста терапія зі спеціалістом.

«Я буду щасливий, коли збудеться моя мрія»

Звичайно, складно жити без планів і мрій, проте чекати, що саме здійснення мрії принесе довгоочікуване щастя, найчастіше не варто. У більшості випадків, коли ми отримуємо те, чого так давно прагнемо, настає не полегшення, а спустошення — чого ж прагнути тепер? Вічна гонка за мрією змушує не звертати увагу на те, що відбувається навколо, тим самим позбавляючи нас радості тут і зараз.

«А раптом мене не зрозуміють»

Невпевненість у собі змушує багатьох відмовлятися від власних бажань, роблячи лише те, що буде зрозуміло оточуючим, але при цьому неприємно нам самим. Звичайно, осуду така людина не отримує, проте відбуваються куди сумніші речі — ми страждаємо психологічно від своїх же дій. У якомусь сенсі відбувається насильство над особистістю. Важливо навчитися не боятися приймати себе і свої бажання, звичайно, якщо вони не шкодять людям навколо вас.

«Їм не можна довіряти»

Сьогодні популярна думка, що повна незалежність – найкраще, що може з нами трапитися. Почасти це дійсно так. Але при цьому відмова від допомоги або навіть будь-яких близьких контактів з іншими людьми робить нас менш щасливими, ніж ми могли б бути. Як соціальна істота людина не може повноцінно існувати в відриві від суспільства, а тому не варто зовсім позбавляти себе задоволення від спілкування і навіть приймати деяку допомогу з подякою.

«Так я ще встигну»

Нам часто здається, що у нас досить часу, ми можемо все встигнути, просто не зараз, а поки можна зайнятися менш важливими, але приємнішими для себе особисто справами. В реальності час біжить неймовірно швидко і в сучасному світі без планування практично неможливо встигнути все, що необхідно. Звичайно, можна влаштовувати собі розвантажувальні дні, розраховувати свій час і сили, щоб в результаті не отримати непотрібний стрес і психологічні розлади.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: психологія, Здоров'я, Поради
В тему

Останні матеріали