В центрі уваги

Якщо у вас тривожні розлади, фобії, панічні атаки, нав’язливості, депресія – вам до психологині Наталії Гаєвської

Якщо у вас тривожні розлади, фобії, панічні атаки, нав’язливості, депресія – вам до психологині Наталії Гаєвської

«Мій «коньок» в професійній діяльності – тривожні розлади, фобії, панічні атаки, нав’язливості, хоча і з депресивними станами всіх мастей «дружимо», як і з іншими психологічними негараздами та проблемами.

Люблю працювати з дітками і великими, і маленькими, а також із сімейними парами, а часом і цілими родинами в кількох поколіннях», - наголошує професійний психолог, психотерапевт по напрямку «сімейна системна психотерапія» та «когнітивно-поведінкова терапія» Наталія Гаєвська.

Можна лише по-доброму позаздрити життєрадісності та оптимізму Наталії, її житейській мудрості та любові до людей.

Маючи величезний багаж знань, адже вона є кандидатом психологічних наук, соціальної та політичної психології, яка підтвердила свої дипломи в Канаді і отримала своє заслужене Ph.D, а також сертифікованим коучем Міжнародної Федерації Коучінга (Professional Certified Coach, Canada), дійсним членом Онтарійської Спілки Психологів (Ontario Psychological Association, Canada) та Української Спілки Психотерапевтів (УСП), Наталія володіє більш, ніж 10-річним досвідом індивідуальної та групової роботи, та отримала ліцензію своєї психологічної діяльності в провінції Онтаріо (Канада).

«А ще я мама двох чудових донечок, з сімейним стажем в 20 років з хвостиком – щасливих, легких, важких, сповнених мрій сподівань, розчарувань, падінь та підйомів років, таких різних і таких наповнених життям!» - розповідає про себе Наталя.

На інстаграм-сторінці Наталії Гаєвської natalya_gaievska

ви зможете знайти відео-відповіді на наступні теми:

  • КУДИ «ЗЛИВАЄТЬСЯ» ВАША ЕНЕГРІЯ АБО 8 ПРАВИЛ ПСИХОГІГІЄНИ
  • ЯК КОМУНІКУВАТИ ТАК, ЩОБ БУТИ ПОЧУТИМ І ВПЛИВАТИ НА ІНШИХ
  • ЯК ФОРМУЮТЬСЯ ШКІДЛИВІ ЗВИЧКИ ТА ЯК ЇХ ПОЗБУТИСЬ
  • СПІВЗАЛЕЖНІ СТОСУНКИ
  • 5 КЛЮЧІВ УСПІШНОЇ САМОРЕАЛІЗАЦІЇ
  • ЯК ДИТЯЧІ ТРАВМИ ВПЛИВАЮТЬ НА ДОРОСЛЕ ЖИТТЯ
  • ПСИХОСОМАТИКА - ВСЕ СКЛАДНО, ЧИ ВИХІД Є?
  • ЯК ПЕРЕСТАТИ БУТИ «ХОРОШИМ» І ПОЧАТИ ЖИТИ СВОЇМ ЖИТТЯМ
  • ЯК ПОЗБУТИСЬ МАРНИХ ОЧІКУВАНЬ В СТОСУНКАХ?

І це лише декілька тем, у яких психолог Наталія Гаєвська надає психологічну консультацію.

Шлях у психологію був нелегким

– Наталя, а з чого почався Ваш шлях у психологію?

– Він був не дуже легким. Адже спочатку мій вибір був спрямований зовсім на іншу спеціальність - фізику. Я навіть поступила в аспірантуру, щоб займатися нею. Однак через деякий час зрозуміла, що це не те, чого я хочу. Тому перевелася в аспірантуру з психології та почала працювати в іншому напрямку.

Хоча психологією я цікавилась завжди. Пригадуючи студентські роки, пам’ятаю, що наша викладачка із психології спонукала мене саме до цієї науки. На той час  я вагалася, бо не знала, як пов’язати фізику та психологію.

– Обрали фізику, бо любили її у школі?

– Не зовсім так. Фізиками були мої батьки, у мене також все дуже добре вдавалося. Однак я зрозуміла, що моя перша спеціальність - це не мій вибір, а батьків. На той час я не мала впевненості та сили розрізнити, що хочу я, та те, чого чекають від мене рідні. Проте, «зазирнувши» всередину себе, я усвідомила, що варто йти своїм шляхом. Тож повірила в себе і змінила своє життя.

Особистісний розвиток  - важливий для психолога

– Ваша робота – постійне спілкування із людьми, їхніми проблемами та емоціями, життєвими та сімейними негараздами. Чи не втомлюєтесь?

– Втомлююсь, бо насправді жива людина (посміхається - авт.). Але вмію «відновлюватися». Я живу таким самим життям, як і всі інші люди: боюся, тривожуся, радію, пробую, помиляюся, досліджую, закохуюсь...

– А що  особисто для Вас відкрила така різнопланова наука як психологія?

– Напевно, моє найважливіше відкриття про себе полягає в тому, що я нікому не зобов'язана бути ідеальною і собі в тому числі.

І  я не вимагаю цього і від всіх інших – від мого чоловіка, дітей, друзів, клієнтів, і просто  знайомих та незнайомих людей. Я можу злитися, панікувати, розчаровуватися, ображатися, любити і захоплюватись, втрачати голову від сильних емоцій та почуттів. І я вже можу не соромитися, і не звинувачувати себе за це - адже я жива. Я всього лиш людина.

–  Наскільки важливо для психолога саморозвиватись, самовдосконалюватись?

– Щоб допомогти іншим, спочатку треба допомогти собі - розібратися хто я, що хочу, де мої слабші та сильніші сторони. В іншому випадку працювати із людьми нереально. Треба починати з себе. Неможливо допомогти людині, якщо не знаєш, як зарадити ситуації, яка склалася у тебе. Коли людина з аналогічними проблемами приходить до тебе, то власні негаразди стають вдвічі більшими - адже фокусуєшся на них більше. Наша спеціальність полягає в тому, що постійно в собі знаходити щось нове. Коли спілкуєшся з людьми, то бачиш, що вони тебе в чомусь віддзеркалюють. Часто треба мати мужність подивитися всередину себе. Адже є неприємні речі, про які дізнаєшся, і від яких стає моторошно.

Як знайти свого психолога

– Чи можна психолога вважати порадником?

– Ні в якому разі психолог не повинен давати порад. Як можна щось радити людині, не будучи у її «шкірі», та не знаючи її всього життя.

Психолог може тільки підштовхнути до якогось рішення, а прийняти його людина повинна самостійно.

– А які клієнти для Вас є, так би мовити, найважчими?

– Це, напевно, люди старшого віку, яким виповнилося більше 60 років. Адже часто серед них зустрічаються такі, які усвідомили, що час минув, а поїзд уже пішов. У такому віці люди дуже важко переносять розпач і  відчай. Вони задають собі запитання «Чи так ми прожили життя як хотіли? Чи жили своїм життям?».

Тож я завжди прошу людей, як би це складно не було,  дозволити собі своє власне життя, таке недосконале і не ідеальне, але таке своє! Не порівнюючи себе з іншими, не намагаючись рівнятись на чужі цінності та досягнення. Навчитися цінувати себе та кожен свій крок і прийняте рішення, до яких би наслідків це не привело. Жити у власному ритмі, не боячись не відповісти чиїмось очікуванням. Мати право на свої помилки і на те, щоб їх виправити. Будувати стосунки з тим, кого відчуваєш серцем. До слова, я створила  10-ти денний онлайн курс «ДОЗВОЛЬ СОБІ» саме для того, аби допомогти людям дозволити собі жити своїм життям. Тож буду рада бачити усіх!

– Порадьте, як зрозуміти, що потрібна психологічна допомога і як знайти «свого» психолога?

– Якщо людина відчуває, що потрапила в скрутні обставини, з якими складно впоратись самотужки, саме тоді і виникає потреба в професійній допомозі. До того, щоб знайти «свого» психолога, потрібно віднесіться з повною відповідальністю - не варто йти до першого ліпшого, наприклад, лише тому, що його офіс найближче розташований. Також вам може не підійти спеціаліст, який є перфектним для вашої подруги або добряче розрекламований в соцмережах.

Шукайте свого психолога, поруч з яким зможете відкритись і чий професіоналізм не викликає у вас сумнівів.

– А як зрозуміти, що є результат? Що психотерапія «працює»? 

– Виміряти успіх  психотерапії може бути складно, оскільки є дуже багато нюансів. Наприклад, ваш запит в процесі роботи може змінюватися, тож не завжди може бути зрозуміло, «працює» це чи «не працює». Тим не менш, є деякі ознаки, що ваша терапія працює, а ви недарма платите гроші своєму психотерапевту: ваші стосунки з іншими людьми, самооцінка, загальне самопочуття починають покращуватись.  До речі, продовжуючи думку про «свого» психолога, якщо дійсно психотерапія «працює», то ви радитесь, ставите запитання своєму психологу і чуєте на них відповіді, навіть коли ви не на терапевтичній сесії! Це означає, що ви «впитуєте» в себе свого терапевта, його ставлення до проблем та до пошуку рішення. Адже для того, щоб процес був успішним, важливо мати міцний терапевтичний альянс. Якщо ви почуваєтесь більш відкрито та комфортно ніж на початку терапії, це свідчить про те, що все йде так, як потрібно.

Власний рецепт  – як вирішити проблему

– Поділіться своїм «рецептом», як справлятися зі складними життєвими ситуаціями.

– В будь-якій складній ситуації, не важливо з чим саме вона пов'язана, я завжди повторюю собі, що якщо ця проблема лягла на мої плечі, значить, в мене достатньо сил та ресурсів, щоб її вирішити. Наступний мій крок – я дозволяю собі просити допомогу в інших людей та вищих сил.  Я впевнена, що вищі сили завжди чують наші молитви і у відповідь на них скеровують у наше життя саме тих людей, які є найбільш потрібними на даному життєвому етапі.

Наступним інгредієнтом у моєму «рецепті» є налаштування себе помічати та бачити всі можливості та шанси для вирішення моєї проблеми, які будуть відкриватися переді мною в найрізноманітніших формах.

І останнє – вдячність. Навіть якщо я ще не до кінця справилась з тими проблемами, які навалилися на мене, я завжди обіцяю собі, що коли нарешті все владнається, я обов’язково здійсню посильну мені добру справу. Ось такий «рецепт».  Для мене він працює, сподіваюсь, буде корисним і для вас.

Отож, якщо у вас виникли якісь життєві труднощі, або ви не можете віднайти відповідь на питання, які вас тривожать, буду рада  супроводжувати та допомогти вам у вашій подорожі до самих себе!

Запрошую на онлайн курс «ДОЗВОЛЬ СОБІ»!

Нещодавно Наталія Гаєвська презентувала свій онлайн курс «ДОЗВОЛЬ СОБІ»

«Ми самі часто блокуємо себе деструктивними думками, неефективними діями, ілюзіями і нереалістичними очікуваннями, не дозволяючи собі жити тим життям, якого прагнемо. Майбутнє народжується у нас в голові, тож починати завжди потрібно з себе.

І, для початку, можна спробувати не пасивно спостерігати, не знецінювати, не перераховувати чому у вас щось не виходить, не шукати винних, а ДОЗВОЛИТИ СОБІ:

  • Яскраве життя, так щоб самому собі позаздрити))
  • Пристрасне кохання і здорові взаємостосунки!
  • Професійну самореалізацію!

Власне, саме для цього я розробила цей курс, пройшовши який ви:

  • Не лише повірите, що гідні кращого життя, а й зробите перші кроки до цього!
  • Визначитеся, чого ви дійсно хочете.
  • Зможете відпустити те, що було баластом і заважало рухатися вперед.
  • Навчитеся використовувати свій творчий потенціал для досягнення найзаповітніших цілей!

В 10-ти денний онлайн курс “ДОЗВОЛЬ СОБІ” входять:

  • 5 вебінарів
  • 5 домашніх завдань
  • Закрита група для підтримки, відповідей на запитання і обговорення результатів проходження курсу
  • 3 проективно-асоціативних тести

Хотіли б взяти участь в новому курсі? Якщо так, то пишіть в приват, телефонуйте, записуйтесь!

Сімейний психолог Наталія Гаєвська

097-246-45-43

nataliya.gayevska@gmail.com

facebook.com/hayevska

instagram.com/natalya_gaievska

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, Україна, тернопіль, психологія, психіатрія
В тему