Поради

Чому восени більше хочеться їсти

Чому восени більше хочеться їсти

Дієтологи кажуть, що восени потрібно їсти більше спецій, щоб не переїдати. Питання осіннього підвищення апетиту турбує всіх, хто стежить за вагою. Однак голод не завжди говорить про нестачу їжі.

У холодну пору організм буквально починає гріти нас зсередини і прискорює метаболізм. У спеку ці функції сповільнюються і їсти хочеться менше. Іспанські вчені вважають, що ожиріння можна пояснити в тому числі збоєм в роботі генів, які відповідають за температуру тіла.

У таких людей виникає постійне відчуття голоду. А організм починає використовувати не жирові запаси, а речовини, що потрапили в кров після чергового прийому їжі.

Також підвищене почуття голоду може сигналізувати про захворювання, наприклад, про діабет або наявність паразитів. Але найчастіше справа саме в великих витратах тіла на підтримку тепла. Цікаво, як можна з цим впоратися.

Чай і супи

Допомагайте організму генерувати тепло і пийте більше теплих напоїв і страв. Трав'яний чай добре допомагає організму пережити похолодання. Ще краще додати в нього м'яту або лимон. Не забувайте про користь супів, особливо це стосується бульйонів.

Додавайте більше спецій

Правильно підібрані спеції знижують апетит. У цьому питанні краще спиратися на індійську кухню і навчитися додавати в страви імбир, перець чилі, гвоздику, кардамон, кмин, куркуму і корицю.

Їжте білкову їжу

Щоб підтримувати потрібну тепло в організмі, потрібно збільшити протеїну в раціоні до 25%. Складніше в холодну пору року вегетеріанцям, однак і вони можуть вживати соєві продукти і гриби.

Не давайте собі мерзнути

Не забувайте, що в холодну пору року необхідно носити відповідний одяг. Так ви допоможете впоратися організму зі складним періодом. Носіть шапки, теплі шкарпетки і надягайте кілька шарів одягу, щоб бути стійким до вітру.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харчування, дієти, Здоров'я
В тему

Останні матеріали