Дієтологи кажуть, що восени потрібно їсти більше спецій, щоб не переїдати. Питання осіннього підвищення апетиту турбує всіх, хто стежить за вагою. Однак голод не завжди говорить про нестачу їжі.
У холодну пору організм буквально починає гріти нас зсередини і прискорює метаболізм. У спеку ці функції сповільнюються і їсти хочеться менше. Іспанські вчені вважають, що ожиріння можна пояснити в тому числі збоєм в роботі генів, які відповідають за температуру тіла.
У таких людей виникає постійне відчуття голоду. А організм починає використовувати не жирові запаси, а речовини, що потрапили в кров після чергового прийому їжі.
Також підвищене почуття голоду може сигналізувати про захворювання, наприклад, про діабет або наявність паразитів. Але найчастіше справа саме в великих витратах тіла на підтримку тепла. Цікаво, як можна з цим впоратися.
Чай і супи
Допомагайте організму генерувати тепло і пийте більше теплих напоїв і страв. Трав'яний чай добре допомагає організму пережити похолодання. Ще краще додати в нього м'яту або лимон. Не забувайте про користь супів, особливо це стосується бульйонів.
Додавайте більше спецій
Правильно підібрані спеції знижують апетит. У цьому питанні краще спиратися на індійську кухню і навчитися додавати в страви імбир, перець чилі, гвоздику, кардамон, кмин, куркуму і корицю.
Їжте білкову їжу
Щоб підтримувати потрібну тепло в організмі, потрібно збільшити протеїну в раціоні до 25%. Складніше в холодну пору року вегетеріанцям, однак і вони можуть вживати соєві продукти і гриби.
Не давайте собі мерзнути
Не забувайте, що в холодну пору року необхідно носити відповідний одяг. Так ви допоможете впоратися організму зі складним періодом. Носіть шапки, теплі шкарпетки і надягайте кілька шарів одягу, щоб бути стійким до вітру.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.





