Дієтологиня Олена Соломатіна розповіла, на що звернути увагу при покупці сиру.
Ось її рекомендації щодо вибору найкращого продукту.
Насамперед, зазначила лікарка, слід звернути увагу на склад продукту: він повинен бути натуральним, в ньому не повинно бути шкідливих добавок.
«Потрібно брати продукт без замінників молочного жиру, без пальмової олії. Добре, що зараз виробників зобов'язали про це писати», - розповіла дієтологиня.
При цьому вона зазначила, що зараз в плавлені сири найчастіше додають «спеціальні солі». Покупки таких продуктів слід уникати.
Соломатіна також зазначила, що хороший сир не може бути занадто дешевим, тому варто звертати увагу і на ціну.
При цьому в твердих сирах міститься більше корисних речовин, але вони можуть бути надто солоними.
«Чим твердіше сир, тим він більш концентрований: там більше білка і кальцію. При цьому в таких сирах, як правило, і солі більше. Але її не повинно бути занадто багато», - зазначила фахівчиня.
Якіснішими вважаються фермерські продукти. Якщо є можливість, слід надавати перевагу їм, а не їжі зі звичайного магазину. Але навіть купуючи сири з натуральних господарств, слід уважно читати склад продукту.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.





