Поради

Як приготувати ідеальну гречану кашу: рецепт від лікарів

Як приготувати ідеальну гречану кашу: рецепт від лікарів

Гречка може стати ідеальним сніданком: вона живильна і корисна. Дієтологиня Ганна Білоусова в розповіла, як приготувати гречану кашу, зберігши максимум користі продукту.

Базовий рецепт, яким користуються практично всі, включає в себе кілька простих дій: в каструлю з промитої гречкою налити води і варити на повільному вогні до готовності. Але щоб врахувати всі властивості цього продукту і зберегти користь гречки, слід готувати її інакше.

Крупу слід кинути на суху сковороду. Після того, як пішов характерний гречаний запах, закинути її в каструлю і варити на середньому вогні. Коли вода буде близька до википання, покласти масло - воно прекрасно поєднується з гречкою, тому що включає в себе тваринні жири.

«А далі те, що зараз пам'ятають лише одиниці, бабусин рецепт: як тільки вся вода пішла, беремо рушник, накриваємо каструлю, ставимо під подушку, і нехай вона там доходить. Тоді у нас вийде то що треба», - розповіла Білоусова.

Ця крупа багата залізом, але засвоюється воно організмом не дуже добре.

Дієтологиня розповіла, як це можна виправити: «Якщо ми гречану кашу перемішуємо з болгарським перцем, помідорами, запиваємо апельсиновим соком, тобто додаємо вітамін С, тоді залізо з гречки починає засвоюватися чудово. Практично так само, як з м'яса».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харчування, Здоров'я, рецепти
В тему