Три недорогі і корисні сорти риби
Лікар-дієтолог, доцент Андрій Бобровський пояснив, чому важливо їсти недорогу рибу.
Риба не тільки багата незамінними амінокислотами, вітамінами і мікроелементами, а й допомагає боротися з осінньою нудьгою.
За словами експерта, риба повинна бути на нашому столі три-чотири рази на тиждень. Адже вона корисна для профілактики серцево-судинних захворювань, хвороб травлення і нервової системи.
Риба може стати повноцінною альтернативою м'ясу, якщо споживати її різні сорти і зовсім необов'язково дорогі.
«Три сорти: оселедець, скумбрія і сардини. Це недорогі, поширені і корисні сорти риби, які завжди є в продажу і доступні для будь-якого гаманця», - сказав Андрій Бобровський.
В оселедцю, скумбрії і сардинах міститься багато триптофану, а ця речовина сприяє виробленню людським організмом серотоніну, який називають «гормоном гарного настрою».
«У період осінніх негод, осінньої хандри вживайте рибу, покращуйте таким чином настрій», - порадив Андрій Бобровський.
Також експерт зазначив, що заморожена риба безпечніша охолодженої, яка насправді часто є розмороженою.
«Риба, яка довго і добре заморожувалася, є більш безпечною з харчової точки зору. Невідомо, скільки і в якому режимі рибу на прилавку розморожували. Якщо довго, то вже є ризик отримати харчове отруєння, якщо не дотримувалися режим розморожування», - попередив дієтолог.
Тому, вважає лікар, краще купувати заморожену рибу і самостійно розморожувати.
«Коли ви купуєте заморожену рибу, ви точно знаєте: на ніч поставили (розморожувати, - ред.), на наступний день приготували», - сказав Андрій Бобровський.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.