Поради

Які продукти скорочують життя: список

Які продукти скорочують життя: список

Стало відомо, які повсякденні продукти фахівці вважають шкідливими для організму. Деякі здатні навіть скорочувати термін життя, погано впливаючи на здоров'я людини.

Докторка медичних наук, дієтологиня з клініки Майо Кетрін Зерацкі  в розмові з журналістами Eat This, Not That розповіла, від яких п'яти продуктів необхідно відмовитися, щоб продовжити собі життя.

Як вважає фахівчиня, необхідно перестати вживати:

  • ультрапастеризовані продукти
  • оброблене червоне м'ясо
  • напівфабрикати
  • смажену їжу
  • продукти, що містять цукор
  • алкоголь

Саме відмова від цих продуктів вплине на якість і тривалість життя в кращу сторону, впевнена Зерацкі.

Говорячи про шкоду червоного м'яса, експертка зазначила, що вчені неодноразово проводили дослідження, і по їх сукупності і оцінки якості життя понад півтора мільйона людей, за якими дослідники уважно спостерігали від 5,5 до 28 років, виявилося, що надмірне споживання червоного м'яса підвищує ризик серцевих і онкологічних захворювань.

Під обробленим м'ясом лікарка має на увазі ковбасні вироби, бекон, м'ясні консерви, в'ялене м'ясо.

Також дієтологиня зазначила, що продукти з мінімальною обробкою як правило містять корисні речовини - вітаміни, мінерали, фітонутрієнти і клітковину.

І, навпаки, продукти з високим ступенем обробки, такі як напівфабрикати, хліб з магазину і подібні, містять насичені жири, надмірну кількість доданого цукру і малу кількість клітковини. Як зазначила Зерацкі, така їжа містить в собі куди більше калорій, ніж поживних речовин.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: продукти, Здоров'я, харчування
В тему