Поради

Як вибрати корисний йогурт: пояснення дієтолога

Як вибрати корисний йогурт: пояснення дієтолога

При покупці йогурту слід звернути увагу на декілька ключових критеріїв.

Детально про них розповів лікар-дієтолог Михайло Гінзбург.

Фахівець відзначив, що основним показником є цукор в складі продукту.

«Цукровмісні йогурти - це взагалі не йогурти, а по суті напої, які так само шкідливі, як і інші цукровмісні напої. У молоці міститься 5% цукру - лактози, яка так само шкідлива, як і інші цукри: фруктоза, сахароза і так далі. У йогурті має бути менше лактози в порівнянні з молоком, тому що в процесі бродіння частина лактози перетворюється в молочну кислоту», - каже він.

При цьому жирність не слід розглядати як важливий параметр, заявив дієтолог.

«Вважається, що в йогурті корисно все, якщо це не цукор: біфідобактерії, кальцій, зручний для перетравлення білок. Додаткове виведення жирності - це палиця з двома кінцями, оскільки з жиром в йогурті пов'язаний ряд речей, наприклад, вміст вітамінів А і D. Я б за цим не гнався» - пояснює експерт.

Гінзбург зазначив, що якщо покупець віддає перевагу йогурту з добавками, то слід брати з пластівцями або злаковими, горішками або ягодами.

Також йогуртом можна залити вівсянку, яка не потребує варіння, або мюслі.

Віднедавна виробники всіляко просувають термостатичні йогурти, підносячи цей вид продукту як більш натуральний і корисний. Особливих відмінностей у нього від звичайного немає, вважає дієтолог, це просто маркетинговий хід, оскільки принцип зброджування однаковий у всіх йогуртів.

«У нього приємніша органолептика, зберігається структура згустку, але в іншому додаткової дієтологічної користі у термостатного йогурту немає», - зауважив Гінзбург.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: продукти, Харчування і дієти, Поради, Здоров'я
В тему