При покупці йогурту слід звернути увагу на декілька ключових критеріїв.
Детально про них розповів лікар-дієтолог Михайло Гінзбург.
Фахівець відзначив, що основним показником є цукор в складі продукту.


«Цукровмісні йогурти - це взагалі не йогурти, а по суті напої, які так само шкідливі, як і інші цукровмісні напої. У молоці міститься 5% цукру - лактози, яка так само шкідлива, як і інші цукри: фруктоза, сахароза і так далі. У йогурті має бути менше лактози в порівнянні з молоком, тому що в процесі бродіння частина лактози перетворюється в молочну кислоту», - каже він.
При цьому жирність не слід розглядати як важливий параметр, заявив дієтолог.
«Вважається, що в йогурті корисно все, якщо це не цукор: біфідобактерії, кальцій, зручний для перетравлення білок. Додаткове виведення жирності - це палиця з двома кінцями, оскільки з жиром в йогурті пов'язаний ряд речей, наприклад, вміст вітамінів А і D. Я б за цим не гнався» - пояснює експерт.
Гінзбург зазначив, що якщо покупець віддає перевагу йогурту з добавками, то слід брати з пластівцями або злаковими, горішками або ягодами.
Також йогуртом можна залити вівсянку, яка не потребує варіння, або мюслі.
Віднедавна виробники всіляко просувають термостатичні йогурти, підносячи цей вид продукту як більш натуральний і корисний. Особливих відмінностей у нього від звичайного немає, вважає дієтолог, це просто маркетинговий хід, оскільки принцип зброджування однаковий у всіх йогуртів.
«У нього приємніша органолептика, зберігається структура згустку, але в іншому додаткової дієтологічної користі у термостатного йогурту немає», - зауважив Гінзбург.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.