16 Січня 2018
Новини

Які продукти подешевшають у січні, а які падатимуть в ціні протягом року?

Які продукти подешевшають у січні, а які падатимуть в ціні протягом року?

Яйця і сало, ймовірно, будуть дешевшати й стануть більш доступними для українців

Про ціни на продукти, що можуть у січні та загалом впродовж року приємно здивувати українців розповів  директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на сторінці у Facebook.

«У січні варто очікувати падіння вартості яєць, яке буде продовжуватись до квітня-травня, в залежності від можливості виробників переломити тренд», - наголосив Дорошенко.
При цьому він зазначив, що  порівняно з минулим роком курячі яйця І-ІІ категорії подорожчали на 5 грн. Їх середньостатистична ціна на 1 січня 2018 року становить 26 грн за десяток.

Також серед продуктів, які будуть дешевшати в 2018 році – це сало, але тільки у великих містах. Його вартість у столиці вже багато місяців не опускається нижче за 100грн. при середній ціні в країні 67,9грн. Саме імпорт із сусідньої Польщі допоможе вирівняти ціни між великими містами та сільською місцевістю, де його вартість й зараз є невисокою.

Про інші продукти Дорошенко зазначив: «Рис за рік подорожчав на 4 грн. і коштує 20 грн. за кілограм. Олія соняшникова додала 1 грн. і її вартість складає 33 грн. за літр. Саме цей продукт був «найнуднішим» серед соціальних продуктів через відсутність коливань вартості. Це відбувалось за рахунок того, що його ціна вже 2016 року встановилась на світовому рівні й коливання на внутрішньому ринку відображали коливання на світовому ринку».
 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему