Поради

Лише 5 хвилин цієї вправи знизять рівень вашого стресу на 30%

Лише 5 хвилин цієї вправи знизять рівень вашого стресу на 30%

Сила думки здатна творити чудеса, можливо, ви не раз про це чули. Так само, як і читали історії про те, що навіть найстрашніші і невиліковні хвороби відступають, якщо почати працювати над ними на тонкому плані, в тому числі за допомогою медитації.

Що щодо стресу

А чи буде це працювати, якщо мова йде про щоденний стрес, в якому знаходиться людина? Адже стрес, своєю чергою, може стати причиною серцево-судинних захворювань, порушень сну, розладів травлення і інших неприємних хвороб?

Медитація - це занурення в себе, діалог з собою. Якщо тимчасово «відключитися» від поточної ситуації, якою б складною вона не була, заглянути в себе - є шанс зрозуміти, для чого вона мені дана, чому я перебуваю саме в цій точці, побачити вихід, зрозуміти, які нові можливості відкриваються, просто « перезавантажитися ». І це дійсно так, але…

Людина vs медитація

Але людина, яка відчуває страждання, фізичний біль, людина, яка сповнена думок про несправедливість того, що відбувається - така людина не сприймає ідею про те, що може будь-яким чином самостійно змінити ситуацію. Тому виникає багато злості і відторгнення. Така практика їй навряд чи допоможе, а тільки посилить і без того складний емоційний і навіть фізичний стан.

Ті ж, хто готовий досліджувати себе і шукати відповіді, швидше за все, отримають результат і відчують себе краще. Однак, не варто очікувати швидких результатів і повного проходження хвороби і відмовлятися від традиційного лікування, а ось доповнювати його, допомагати своїй психіці пережити складні часи - точно варто!

Найпростіший варіант медитації для гармонізації свого стану і перемоги над стресом такий:

  1. Сідайте рівно з прямою спиною (енергія йде по хребту, важливо щоб він був прямий).
  2. Закрийте очі і дихайте через ніс. Дихайте таким чином: вдих на рахунок два і видих на рахунок чотири. Продовжуйте протягом п'яти хвилин.
  3. На вдиху промовляти подумки початок фрази: «Я», а на видиху продовжуйте: «в порядку».
  4. Спостерігайте за вашими думками і емоціями, записуйте інсайти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Поради, психологія, Здоров'я
В тему