Поради

Які продукти шкодять мозку: несподівані висновки вчених

Які продукти шкодять мозку: несподівані висновки вчених

Дедалі частіше лікарі говорять про те, що на стан здоров'я впливає те, як людина харчується. На думку дієтологів, важливо не стільки рахувати калорії, скільки харчуватися різноманітно і вибирати свіжі продукти, які не піддавалися тривалій обробці.

Справа в тому, що напівфабрикати, випічка, продукти з консервантами, підсилювачами укусу і барвниками можуть безпосередньо впливати на роботу мозку.

Якість споживаної їжі прямо впливає на роботу мозку. Наприклад, продукти з високим глікемічним індексом можуть викликати, крім діабету, ще й депресію. Алкоголь в принципі знищує нервову систему, а нестача жирних амінокислот, що містяться в рибі, впливає на стан когнітивних навичок. При цьому жирне м'ясо може провокувати розвиток Альцгеймера.

Нещодавно дослідники з США проаналізували раціон харчування 209 пацієнтів у віці 78 років із діагнозом деменція і 418 їхніх ровесників, які не мають проблем з діяльністю мозку.

В результаті дослідження з'ясувалося, що люди з деменцією найчастіше їли перероблену м'ясну продукцію (ковбаси і паштети), продукти з високим вмістом крохмалю, солодощі на кшталт печива і тістечок, а також вживали алкоголь.

Раціон літніх людей без когнітивних порушень був більш різноманітний і корисний. Вони дотримувалися середземноморського типу харчування, їли багато фруктів, овочів, риби і морепродуктів, а м'ясо їли значно рідше.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харчування, Здоров'я, Поради, продукти
В тему