Поради

Що не можна їсти на сніданок: ці продукти позбавляють сил

Що не можна їсти на сніданок: ці продукти позбавляють сил

Щоб отримати заряд енергії та бадьорості на цілий день, дуже важливо правильно снідати.

Ось які продукти слід виключити з ранкового меню.

Кава

Після чашки випитої кави спочатку дійсно відчувається прилив енергії. Наднирники приймаються виробляти кортизол і адреналін, додаючи бадьорості. Але у медалі є зворотний бік: постійні спроби прокинутися за допомогою кави приведуть до зворотного ефекту. Наднирники просто перестають реагувати на звичайну дозу кофеїну і людині необхідно її постійно підвищувати. Організм реагує на це стрибками: спочатку прилив енергії, а через кілька годин - повна розбитість.

Солодощі

Солодкі булочки, пластівці, йогурти та інші солодощі на сніданок змушують активно працювати підшлункову залозу, завдання якої виробити необхідну кількість інсуліну для зниження рівня цукру в крові. Через це людина починає відчувати втому і роздратування.

Білий хліб

Білий хліб, з яким ми звикли робити тости і бутерброди на сніданок, призведе до того ж ефекту, що і солодощі: через пару годин відчуття ситості пройде, а замість цього настане втома і роздратування.

Червоне м’ясо

Його теж не рекомендують їсти на сніданок. Якщо ви приготуєте собі яєчню з сосисками або бутерброд з ковбасою, не чекайте, що цей сніданок вас надовго наситить. Організм витратить дуже велику кількість енергії на те, щоб переробити продукти. В результаті замість насичення ви будете відчувати втому і відчуття голоду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: здоровий спосіб життя, харчування, продукти, Здоров'я, Поради
В тему