Поради

Які продукти продовжують життя

Які продукти продовжують життя

Продовжити життя допоможуть такі продукти, як хрін і редька. Вони очищають шлунково-кишковий тракт, і в ньому не залишається неперетравлена їжа, яка може почати розкладатися.

Вся справа в тому, що в овочах містяться речовини, які викликають скорочення жовчного міхура і викид жовчі в кишечник. Цей процес сприяє активній роботі шлунково-кишкового тракту, заявила терапевтка і дієтологиня Ольга Бурлакова.

Доведено, що організм людини старіє через аутоінтоксикацію (самоінтоксикацію). Одна з її причин - неповноцінне переварювання їжі. Справа в тому, що в один і той же прийом їжі люди часто включають продукти, які погано засвоюються разом: одна їжа, наприклад, перетравлюється дві години, а інша - шість.

«З цієї причини я рекомендую їсти хрін і редьку, які стимулюють роботу шлунково-кишкового тракту», - пояснила Бурлакова.

Ще один продукт, який допомагає продовжити молодість, - часник. Вміщені в ньому речовини розширюють стінки судин, звільняючи їх від накопичених відкладень і підвищуючи еластичність.

До складу часнику входить алліцин, який, вступаючи в реакцію з еритроцитами, утворює сірководень. Саме ця реакція допомагає розслабити стінки кровоносних судин.

Збільшити тривалість життя також допомагають такі продукти, як огірок, авокадо, зелень, журавлина, лимон і брусниця. Вони підтримують правильний кислотно-лужний баланс, що необхідно для нормальної роботи організму, протікання біохімічних реакцій і оптимального функціонування ферментів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Харчування і дієти, Здоров'я, Лікарі
В тему