Вчені назвали найкращу кашу на сніданок
Науковці визнали гречку найкращим варіантом каші на сніданок.
Про це йдеться у статті Journal of Medicinal Food.
Корейські вчені з'ясували, що гречана лузга знижує ризик розвитку раку, в тому числі товстої кишки, шлунка і молочної залози, а також запобігає проблемам шлунково-кишкового тракту. Вчені вважають, що лушпиння гречки володіє протираковими властивостями і захищає від декількох видів онкологічних захворювань.
У дослідженні, опублікованому на порталі Національної бібліотеки медицини США, сказано, що гречка також знижує рівень цукру в крові. Речовини, що містяться в каші, швидко всмоктуються, приблизно за пару годин.
Вчені також зазначили, що в крупі присутній рутин - глікозид з групи вітаміну P. Ця речовина підвищує рівень ліпопротеїнів високої щільності, також відомого як «хороший» холестерин.
У тих, хто вважає за краще їсти на сніданок гречку, низька ймовірність виникнення серцево-судинних захворювань. Крім того, алергія на гречку - швидше рідкісне явище. Тому крупу можна споживати як дорослим, так і дітям.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.