Поради

Вчені назвали найкращу кашу на сніданок

Вчені назвали найкращу кашу на сніданок

Науковці визнали гречку найкращим варіантом каші на сніданок.

Про це йдеться у статті Journal of Medicinal Food.

Корейські вчені з'ясували, що гречана лузга знижує ризик розвитку раку, в тому числі товстої кишки, шлунка і молочної залози, а також запобігає проблемам шлунково-кишкового тракту. Вчені вважають, що лушпиння гречки володіє протираковими властивостями і захищає від декількох видів онкологічних захворювань.

У дослідженні, опублікованому на порталі Національної бібліотеки медицини США, сказано, що гречка також знижує рівень цукру в крові. Речовини, що містяться в каші, швидко всмоктуються, приблизно за пару годин.

Вчені також зазначили, що в крупі присутній рутин - глікозид з групи вітаміну P. Ця речовина підвищує рівень ліпопротеїнів високої щільності, також відомого як «хороший» холестерин.

У тих, хто вважає за краще їсти на сніданок гречку, низька ймовірність виникнення серцево-судинних захворювань. Крім того, алергія на гречку - швидше рідкісне явище. Тому крупу можна споживати як дорослим, так і дітям.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вчені, дослідження, харчування, Здоров'я
В тему