Поради

Дієтологи назвали безпечну дозу червоного м’яса

Дієтологи назвали безпечну дозу червоного м’яса

З'ясувалося, скільки м'яса можна з'їдати без шкоди для здоров'я.

Про це розповіла дієтологиня, гастроентерологиня Ірина Бережна.

На думку експертки, до червоного м'яса можна віднести виключно баранину і яловичину. У ньому міститься залізо, селен, корисні мікроелементи, вітаміни групи В і незамінні поліненасичені жирні кислоти, це все позитивно позначається на самопочутті людини.

Проте, при якихось проблемах зі здоров'ям м'ясо у великій кількості може завдати і шкоди.

«Якщо є якісь проблеми зі здоров'ям, ми обмежуємо вживання деяких сортів м'яса із-за того, що в них велика кількість холестерину, жирних амінокислот, які не є необхідними. Трансжири, які там присутні, можуть легко перероблятися організмом і так же легко відкладатися у вигляді холестеринових бляшок», - зауважила лікарка.

Якщо ж людина здорова, то з'їдати до 400-500 грамів червоного м'яса в тиждень абсолютно безпечно.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: м'ясо, Харчування і дієти, здоровий спосіб життя, Здоров'я, Лікарі, Поради
В тему