З'ясувалося, скільки м'яса можна з'їдати без шкоди для здоров'я.
Про це розповіла дієтологиня, гастроентерологиня Ірина Бережна.
На думку експертки, до червоного м'яса можна віднести виключно баранину і яловичину. У ньому міститься залізо, селен, корисні мікроелементи, вітаміни групи В і незамінні поліненасичені жирні кислоти, це все позитивно позначається на самопочутті людини.


Проте, при якихось проблемах зі здоров'ям м'ясо у великій кількості може завдати і шкоди.
«Якщо є якісь проблеми зі здоров'ям, ми обмежуємо вживання деяких сортів м'яса із-за того, що в них велика кількість холестерину, жирних амінокислот, які не є необхідними. Трансжири, які там присутні, можуть легко перероблятися організмом і так же легко відкладатися у вигляді холестеринових бляшок», - зауважила лікарка.
Якщо ж людина здорова, то з'їдати до 400-500 грамів червоного м'яса в тиждень абсолютно безпечно.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.