Поради

Психологи пояснили, як пандемія вплинули на ментальне здоров’я

Психологи пояснили, як пандемія вплинули на ментальне здоров’я

Лікарка-психотерапевтка, бізнеспсихологиня Яна Якупова розповіла, як пандемія коронавірусу вплинула на ментальне здоров'я.

За її словами, нинішня епідеміологічна обстановка привела до поширення в суспільстві синдрому упущеної вигоди. Він полягає в тому, що люди сильно бояться пропустити щось важливе. Експертка підкреслила, що такий стан супроводжується негативним впливом на ментальне здоров'я і виражається в тривозі, стресі, дратівливості, поганому настрої, а також в почутті образи, аутоагресії і провини. Все разом це призводить до падіння самооцінки і депресії. Це, в свою чергу, може спровокувати зниження імунітету, розвиток різних хвороб і навіть привести до зниження якості роботи.

Крім того, за словами Якупової, ситуацію погіршує вплив соціальних мереж.

«В результаті людина спілкуватися не вживу, а бачачи красиву фотографію співрозмовника і читаючи текст. Виникає внутрішня напруга, здається, що вже всім добре, крім тебе самого, що ти в своєму житті щось явно упускаєш. Замість того щоб закрити стрічку, месенджер і зануритися у власні почуття, бажання, цілі, плани і думки, як їх реалізувати, людина продовжує скролл стрічку, вже насправді упускаючи можливості », - пояснила вона.

Щоб боротися з даними проблемами, Якупова порекомендувала людям зосередитися на своєму житті. Зокрема вона порадила складати список бажань і писати план дій по їх реалізації, вести щоденник успіху і не знецінювати те, що ви робите. Також слід скоротити проведення часу в соціальних мережах, а в разі, якщо з цим виникають труднощі, - ставити таймер.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, психологія, коронавірус
В тему