Поради

Фішка кавказького шашлика – газована мінералка. Рецепт

Фішка кавказького шашлика – газована мінералка. Рецепт

Всім відомо, що шашлик - фішка кавказької кухні. Звичайно, у місцевих кухарів є багато секретів для ідеального маринаду. Один з них - газована вода.

Ми розібралися, як пляшка мінералки робить шашлик ідеальним.

Беремо свіже м'ясо, спеції, пряні трави, кільця цибулі і пляшку мінеральної води. Ми залишаємо м'ясо в маринаді на годину і відправляємо на шампури. Але навіщо потрібна мінералка?

Іраклі Челідзе, шеф-кухар ресторану грузинської кухні, розповідає: «Шашлик замочують для того, щоб м'ясо стало м'якше і розбухло. Використовувати для цього можна будь-яку звичайну газовану мінеральну воду. Зазвичай такий маринад використовують для баранини або молодої яловичини».

«Що стосується часу, то однієї години буде достатньо для того, щоб м'ясо просочилося ароматом прянощів і водою. Залити його потрібно повністю, але не допускати, щоб шматок плавав у воді», - розповів Іраклі Челідзе.

Він пропонує особливий рецепт шашлику з баранини. Так, кілограм баранини потрібно нарізати великими шматками, залити його 500 мл газованої мінеральної води і залишити на годину.

Потім додати до нього 20 г солі, перець, гілочку чебрецю і гілочку розмарину. У маринад додати два розчавлених ножем зубчики часнику і залишити шашлик ще на годину. Залишилося тільки насадити м'ясо на шампури і посмажити на вугіллі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: рецепти, кухня, страви
В тему