Поради

Як скинути зайву вагу без спорту і дієт: рецепт від дієтологів

Як скинути зайву вагу без спорту і дієт: рецепт від дієтологів

Дієтологиня Тетяна Разумовська розповіла, як скинути зайву вагу, якщо ви не можете сидіти на дієті і займатися спортом.

«Щоб схуднути, потрібно висипатися. Недосипання, якщо воно відбувається систематично, знижує рівень гормону лептину, що пригнічує апетит. Натомість зростає кількість таких гормонів, як грелін і кортизол, які посилюють голод. Крім того, надлишок кортизолу призводить, зокрема, до переїдання і збільшення жиру в ділянці живота, тобто в області живота», - каже вона.

Дієтологиня додала, що в раціон варто включити клітковину. Вона нормалізує рівень холестерину і цукру, а також сприяє правильному травленню і позбавляє від відчуття голоду.

«В день потрібно з'їдати 20-40 грамів клітковини. Включайте в свій раціон каші, бобові, цільнозерновий хліб, сухофрукти, горіхи та овочі», - розповідає фахівчиня.

Разумовська також наголосила на важливості білка при схудненні. Його має бути від 1,2 до 1,5 грамів на кілограм ваги. Білок міститься в молочних продуктах, м'ясі, рибі, морепродуктах, яйцях, горіхах, бобових і в сої.

«Переварювання білка – довгий процес: ви будете довше відчувати себе ситим. На засвоєння білка організм витрачає більше калорій, ніж на вуглеводи», - стверджує експертка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: спорт, схуднення, Харчування і дієти, Поради
В тему