Поради

Чому не можна їсти хліб із цвіллю: спростування популярної помилки

Чому не можна їсти хліб із цвіллю: спростування популярної помилки

Старше покоління вчило нас відноситься до хліба з повагою і ніколи не викидати його. З цієї причини більшість з нас, побачивши, що скоринка покрилася цвіллю, просто відрізають її, а решту з'їдають. Насправді вживання зіпсованого хліба небезпечно і ось чому.

Продукти з цвіллю взагалі небезпечні, чи то елітний сир, чи недорогий батон. Якщо у дорослого така їжа може спровокувати отруєння, то діти після перекусу запросто можуть виявитися в реанімації. Також деякі дослідження свідчать на користь того, що регулярна поява продуктів з цвіллю в раціоні викликає онкологічні захворювання.

Для багатьох людей, які віддають перевагу здоровим стравам, приготованим без штучних добавок, поява на хлібі цвілі є підтвердженням його натуральності. На їхню думку, якщо на хлібі, що довго зберігається, не виникає цвілі, значить, в ньому присутні хімічні добавки. Але це надзвичайно шкідлива омана, адже в реальності все навпаки.

Хліб з підвищеною кислотністю, наприклад, з житнього борошна, може у відповідних умовах зберігати свіжість до тижня. А от сучасні штучні наповнювачі, які надають хлібу пишність і вологість, створюють заодно і сприятливе середовище для розвитку грибка, тому хліб, в тісто для якого додали хімічні інгредієнти, псується куди швидше.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: хліб, Поради, Здоров'я, харчування
В тему