Поради

Як безлад вдома впливає на нашу психіку

Як безлад вдома впливає на нашу психіку

Постійний безлад вдома негативно позначається на емоційному стані господаря.

Про це заявила членкиня Асоціації когнітивно-поведінкової психотерапії Надія Двоскіна.

Найчастіше безлад в оселі пов'язаний з невдачами в особистому житті, незадоволеністю і стресами. Це призводить до почуття безпорадності і тривоги, відчуття провини і низької самооцінки.

«Такі розлади можуть з'явитися, коли у людини є внутрішня установка, якою вона повинна бути, щоб вважати себе хорошою, правильною людиною, а також щоб отримувати повагу і любов оточуючих. Ці принципи можуть виражатися, в таких ідеях, як «у доброї господині кухня завжди блищить» або «не можна жити в такому свинарнику», - пояснила психологиня.

Якщо ці внутрішні установки суперечать тому, що людина в своєму житті бачить, то це лише засмучує її і змушує відчувати провину і сором за себе.

«Все це позначається і на самооцінці: власні здібності оцінюються як низькі, а також з'являються думки про нікчемність, що може привести до тривалої депресії», - каже експертка.

З безладом психологиня рекомендує справлятися методом невеликих завдань, коли за один день потрібно виконати частину і за інший день - теж якусь частину.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дім, Поради, психологія, цікаві факти
В тему

Останні матеріали