Поради

Що робити, щоб не втомлюватися через 10 хвилин після початку робочого дня

Що робити, щоб не втомлюватися через 10 хвилин після початку робочого дня

Багатьом знайома ситуація: ти тільки прийшов на роботу, а вже втомився і хочеш додому. Іноді пригнічений стан зранку провокують деякі звичні дії.

Ось що перестати робити, щоб відчувати себе бадьоро весь робочий день або хоча б його половину.

Пити каву

Робочий день більшості людей починається з чашки кави. Хочеться спати і здається, що кофеїн підбадьорить. Але насправді через нього людина, навпаки, швидше втомлюється. Десь о 8-9 ранку в нашому організмі виробляється кортизол, який відповідає за енергійність. Кава уповільнює цей процес. В результаті сил немає і хочеться ще більше кави. Якщо ви не можете зовсім відмовитися від нього, краще випити свою довгоочікувану дозу кофеїну після 9.

Працювати відразу після пробудження

Це стало особливо актуально в пандемію. Люди, що працюють з дому, часто вирішують довше поспати, а потім, як тільки відкривають очі, сідають за роботу. Така звичка сильно позначається на продуктивності. Краще першу ранкову годину після пробудження не присвячувати справам, а зайнятися чимось абстрактним. Наприклад, побігати, помедитувати, зробити розтяжку, почитати або просто посидіти в тиші і поснідати в спокійному темпі. Це підвищить продуктивність і поліпшить самопочуття.

Брати на себе всі завдання одночасно

Вранці наша концентрація на висоті, тому краще починати роботу з найважчих завдань, а не з купи дрібних. До другої половини дня рівень енергії знижується. Погіршується продуктивність і багатозадачність. Щоб не нити вже через 10 хвилин після початку робочого дня, варто скласти план справ і почати послідовно їх виконувати.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: робота, Поради, психологія, кава, Здоров'я
В тему