Кому не можна їсти черешні: пояснення лікарів
Сезон черешні настає в червні і триває аж до кінця липня. Багато людей цілий рік чекають цього часу, щоб поласувати улюбленою ягодою. Однак вживати в їжу черешню можна не всім.
Детальніше про те, для кого ягода може бути небезпечною – в цьому матеріалі.
Хворим на цукровий діабет
При цукровому діабеті лікарі радять обмежити вживання черешні до 165 грамів в день. Солодкі сорти треба переважно зовсім прибрати з раціону. Вживати ягоду краще в першій половині дня або як десерт після білкового прийому їжі.
Алергікам
Абсолютне протипоказання до вживання ягоди – алергія на саму черешню та інші ягоди. Людям, схильним до інших видів алергій, слід з обережністю вживати яскраво забарвлені і стиглі ягоди.
При гастриті
Черешню не можна вживати при гострій формі захворювання, особливо при гастриті з підвищеною кислотністю. Ягода може спровокувати нетравлення шлунка, підвищене газоутворення і здуття. У хронічній формі черешню слід їсти з обережністю і не на голодний шлунок.
Дітям
У дітей черешня може викликати висипання в силу того, що підшлункова залоза ще не вміє виділяти необхідні ферменти. Малюкам без проблем з шлунково-кишкового тракту слід давати ягоду без кісточок.
Людям без протипоказань не варто вживати більше 300-400 г черешні за раз. Ягоду необхідно ретельно промити холодною водою і просушити. При покупці необхідно звернути увагу на шкірку. Поверхня повинна бути чистою і гладкою, пружною і без вм'ятин. Зберігати черешню краще в холодильнику в паперовому пакеті не більше 10 днів.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.