Поради

Полуниця, черешня, малина, вишня, смородина: як вживати ягоди з максимальною користю

Полуниця, черешня, малина, вишня, смородина: як вживати ягоди з максимальною користю

Перші літня ягоди здатні відновити ослаблений після зими імунітет, а заодно і зробити запас вітамінів на майбутню зиму.

За що ми любимо літо, так це за велику кількість ягід та фруктів.

Полуниця займає лідируючі позиції за вмістом вітамінів і мінералів. Вона відновить ослаблений за зиму імунітет, налагодить перистальтику кишечника, налаштує роботу серцево-судинної системи, поліпшить стан шкіри. Цю смачну ягоду вживають навіть хворі на діабет. Тому насолоджуйтесь із задоволенням цією чудовою ягодою.

Черешня теж не відстає - вона нормалізує тиск, роботу печінки та нирок. Ця ягода є відмінним помічником при ревматизмі, артритах, недокрів'ї, проблемах з шлунково-кишковим трактом. Вона зміцнює кістки, зуби, нігті і волосся.

Вишня - хоч і кисленька на смак, але за рахунок вмісту спеціальних речовин вважається більш корисною. Вона нормалізує роботу серцево-судинної системи, запобігає розвитку різних пухлин, діабету, ожиріння. Виводить з організму шлаки і токсини, сприяє регенерації клітин шкіри, підвищує її пружність і еластичність. Не дарма вишню називають «ягодою молодості».

Малина, асоціації з якою більше пов'язані з застудами і малиновим варенням, не менш корисна в сирому вигляді. Крім противірусних властивостей ця ягода здатна запобігати і знищувати ракові пухлини. Вона володіє відмінними антитоксичними та кровоспинними властивостями, також її рекомендують вживати при нервових розладах.

Ну, а смородина - це унікальна комора вітаміну С і ідеальне джерело калію. Вона запобігає розвитку пухлин, підвищує імунітет, допомагає поліпшити згортання крові, покращує роботу шлунково-кишкового тракту і серцево-судинної системи. А також перешкоджає ослабленню розумових здібностей у людей пенсійного віку.

Вживайте цю смакоту рівно стільки, скільки вимагає організм, прислухаючись до нього. І до речі, якщо до якоїсь певної ягоди вас тягне найбільше, значить саме її елементів організму і не вистачає, так що налягайте.

І, звичайно, крім поїдання використовуйте ягоди в косметичних цілях. Наприклад, робіть ягідні маски для обличчя, вони будуть відмінно вітамінізувати шкіру, стимулювати вироблення колагену і сприяти регенерації.

Природа - наш найкращий лікар.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, імунітет, медицина
В тему