Для чого насправді треба знімати піну з бульйону
Всі господині знають, що під час варіння м'яса обов'язково треба знімати піну з бульйону. Хтось прибирає її ложкою, а хтось цілком проціджує бульйон. Але мало хто здогадується, навіщо це потрібно робити насправді.
Звідки ця сіро-біла маса і що буде, якщо залишити її в супі? Детальніше – у матеріалі.
Що це за піна
Дехто вважає, що наверх спливає все найшкідливіше з м'яса: бруд і антибіотики. Але це не зовсім так. Насправді в м'ясі дуже багато білка, який при високих температурах згортається і перетворюється на піну, звичайно, не весь. Чим жирніше м'ясо, тим більше утворюється подібної маси.
"Найчистіший" бульйон виходить при варінні курки, купленої в магазині.
Сіра, як ніби брудна піна говорить про те, що в м'ясі було багато крові. Як правило, вона з'являється при варінні яловичини, свинини, домашньої курки або індички.
Чи можна не знімати піну з бульйону
Якщо не знімати пінку при варінні м'яса, нічого небезпечного не відбудеться, і ніхто не постраждає, крім зовнішнього вигляду вашого супу. Якщо залишити її, бульйон буде не прозорим, а каламутним. Плюс можна відчути специфічний смак згорнутої крові.
Крім того, піна прилипає до каструлі, і потім її важко відмити, особливо після засихання.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.