Поради

Прості речі, які заважають схуднути

Прості речі, які заважають схуднути

Схуднення, дієти і заняття спортом стають актуальною темою перед початком пляжного сезону. Багато хто обмежує себе в їжі і додає фізичну активність, але це не завжди дає результат. У деяких випадках вага і фігура залежить від інших причин. Ось речі, на які багато хто не звертає уваги при схудненні.

Сон

Нестача сну провокує брак гормону мелатоніну, через що в організмі може затримуватися зайва рідина. Вода в тілі псує фігуру і утворює зайві кілограми на вагах. Ви можете спалити весь жир, але фігури мрії ви не досягнете через недостатнє вироблення мелатоніну. Тому не нехтуйте порадами досвідчених тренерів і знайдіть час для якісного сну. При цьому, вам не допоможуть косметичні засоби і масажі, які виводять зайву воду, бо вона знову може повернутися через деякий час.

Неправильне регулювання білків, жирів і вуглеводів

При схудненні багато людей зосереджуються на калоріях і ретельно їх рахують, але насправді велику роль грає частка білків, жирів і вуглеводів в їжі, яку ви вживаєте. Білки, наприклад, виконують функцію будівельника в організмі. Від них залежать не тільки м’язи, але і здоров’я в цілому. За допомогою жирів нормалізується кількість кислот Омега-3,6,9. Вони відповідають за стан волосся, шкіри, нігтів, а у жінок регулюють цикл. Вуглеводи наповнюють організм енергією, тому через їх нестачу може з’явитися втома і млявість.

Мало фізичної активності

Перед тим, як сідати на дієту, потрібно враховувати рівень вашої фізичної активності. Від цього залежить те, скільки калорій вам необхідно вживати щодня. При цьому враховуйте, що мінімальна фізична активність в день повинна становити приблизно десять тисяч кроків. Якщо ви хочете швидше досягти результату, то до цього слід додати регулярні тренування. Так ви ще й підвищите якість тіла.

Відсутність чітмілів

Чітміл – день, коли ви можете їсти все, що хочете. Найчастіше їх влаштовують раз на тиждень. Їх відсутність може спровокувати зрив. Звичайно, важко дочекатися цього моменту, коли ви будете їсти все, що захочете, але так вам буде простіше обмежити себе в їжі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: схуднення, Харчування і дієти, здоровий спосіб життя
В тему