Поради

Чому треба їсти кавун

Чому треба їсти кавун

Про переваги та користь кавуна розповіла в інстаграм-блозі дієтологиня Світлана Фус.

Вона зазначає, що соковитий і солодкий кавун чудовий сам по собі, але у поєднанні з іншими інгредієнтами здатен розкритися зовсім по-іншому. До того ж плід кавуна містить 92% води, а отже вживання його насичує організм вологою та корисними вітамінами, мінералами та антиоксидантами.

"Своїм позитивним червоним кольором кавун завдячує антиоксиданту лікопіну, який знижує ризик розвитку раку та діабету. Якщо для вас це важливий момент, обирайте кавун насиченого червоного кольору та з мінімальною кількістю кісточок. І чим стигліший, тим краще", – зазначила Світлана Фус.

Кавун нормалізує роботу серцево-судинної системи, адже у його складі є магній, калій, вітаміни А, В6, С та амінокислота цитрулін, яка здатна знизити артеріальний тиск. Вітамін С зміцнює імунну систему та допомагає організму засвоювати залізо, тоді як вітамін А має вирішальне значення для здоров’я шкіри та очей.

Що цікаво, дієтологиня каже, що якщо ви з’їсте кавун та посиплете його сіллю, то отримаєте не тільки нові гастрономічні враження, а ще й поповните запас втрачених електролітів після тренування.

"Кавун – корисний харчовий продукт. Його можна поєднувати з іншими продуктами без шкоди для здоров’я, наприклад, з м’ясом чи сиром. Лише слідкуйте за кількістю вжитого. Кавун багатий фруктозою, яка переробляється у кишківнику утворенням газів. Тому, якщо кавуна переїсти, це призведе до неприємних відчуттів у шлунково-кишковому тракті", – додала Світлана Фус.

Дієтологиня зазначила, що немає точної норми вживання кавуна на день, оскільки треба оцінювати харчування з погляду всього раціону. Втім загальна рекомендація дієтологині – не більше ніж 300 грамів фруктів у день. І тільки вам вирішувати, яка доля з цього припаде саме на кавун.

"Дуже обережними із кількістю спожитого треба бути людям, які мають інсулінорезистентність, цукровий діабет та надлишкову вагу", – зазначила Світлана Фус.

Окрім того, дієтологиня вирішила розвіяти міт щодо нітратів у кавунах. За її словами, наш організм утворює нітрати, які потрібні для його нормального функціонування. Більшу загрозу становлять нітрати, які перетворюються в організмі на нітрити. Щоб це сталося, людині потрібно з’їсти дійсно велику кількість кавуна.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кавун, Харчування і дієти
В тему

Останні матеріали

^ Наверх