Поради

Як смажити картоплю, щоб вона була ідеальною

Як смажити картоплю, щоб вона була ідеальною

Здавалося б, що може бути простіше, ніж посмажити картоплю. Однак, приготування цієї страви часом стає проблемою. Хрустка золотава скоринка виходить далеко не завжди, та й самі скибочки так і норовлять перетворитися в кашу. Але є прості способи уникнути «провалів».

Про те, як приготувати апетитну і смачну смажену картоплю, читайте у цьому матеріалі.

Для початку очищені і вимиті картоплини слід замочити у воді на деякий час, щоб позбавити коренеплід від надлишку крохмалю. Після цього необхідно підсушити овоч за допомогою паперових рушників.

Наріжте картоплю довільними скибочками: форма значення не має, головне в цьому випадку, щоб шматочки були однаковими по товщині.

На сковороду з товстим дном помістіть достатню кількість олії (яку вибрати, вирішувати вам) і гарненько її розігрійте. Скибочки картоплі викладайте в розігріту олію, бажано одним шаром: так утворюється рум'яна хрустка скоринка.

Не перемішуйте картопляні скибочки на сковороді занадто часто, інакше вони не підрум'яняться. Однак і забувати перевертати картоплю час від часу теж не можна: підгорить. Слідкуйте за процесом смаження, ви зрозумієте, коли слід взяти в руки лопатку і перемішати скибочки.

Ще один секрет: не слід солити картоплю в самому початку смаження. Сіль і спеції краще додати майже в самому кінці. В іншому випадку картопля почне виділяти вологу і про хрустку, апетитну скоринку доведеться забути.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кухня, страви, цікаво знати
В тему