Поради

Як привернути удачу: принципи щасливчиків

Як привернути удачу: принципи щасливчиків

Удача - досить ефемерне поняття, яке неможливо передбачити. Однак психологи відзначають, що люди, яким часто щастить, просто керуються певними принципами, які і притягують до них успіх.

Ось на що важливо звертати увагу, щоб стати щасливчиком у житті.

Використовуйте нові можливості

Коли людина досягає певного успіху, про неї часто говорять, що їй просто пощастило опинитися в потрібний час в потрібному місці. Однак фахівці впевнені: нам всім випадають такі можливості, просто одні люди не бояться їх використовувати, а інші занадто довго тягнуть або побоюються здатися настирливими.

Психолог Річард Вайзман провів експеримент. Він зібрав людей, які вважали себе везучими і невезучими, і роздав їм газети. Учасники повинні були підрахувати кількість фотографій на сторінках. За статистикою, у «невдах» на це йшло кілька хвилин, а ось «везунчики» справлялися за пару секунд.

Вся справа в тому, що на другій смузі був напис: «Тут 43 фотографії!» І везучі люди не боялися скористатися цією підказкою. Ті ж, хто вважали себе менш щасливими, зазвичай або не бачили оголошення, або не вирішувалися в нього повірити.

Пробуйте щось нове

Фахівці давно відзначили: коли ми вивчаємо щось незнайоме, в нашому мозку починають формуватися нові нейронні зв'язки. І це вже призводить до того, що ми бачимо нові можливості, нам легше ризикувати і ми в принципі відчуваємо себе краще.

Якщо ж людина надовго занурюється в рутину, вона ніби відгороджується від решти світу. Через це буває деколи складно подивитися на ситуацію з боку, попросити підтримку або навіть почути потрібну пораду.

Через проблеми ми відчуваємо себе гірше, і це тільки посилює відчуття власної невдачливості.

Сприймайте невдалі моменти як вдалі

«Це не помилка, це - досвід», «Немає проблем, є тільки завдання, які треба вирішити» - такі фрази можна часто зустріти в мотиваційних книгах або почути на виступах відомих людей.

Психологи радять дотримуватися такого типу мислення. Щасливі люди намагаються не «програмувати» себе на невдачі.

Більшість звикли, що після кожного провалу треба себе посварити. Однак це руйнівна поведінка, яка тільки заважає рухатися далі. Через це людина відчуває себе невдахою. Фахівці рекомендують не займатися самобичуванням, а шукати плюси в будь-якому становищі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: успіх, Секрети успіху, психологія
В тему