Поради

Успіх та щастя ховаються у… магії ранку

Успіх та щастя ховаються у… магії ранку

А знаєте ви, що лише 5 відсотків із нас живуть заможно і почуваються вільними, решта 95% долають труднощі, щоб вижити. Ба більше, за даними американських дослідників, лише 1 людина зі 100 до пенсії стає багатою, 4 – фінансово забезпеченими, 5 – будуть працювати і на пенсії, щоб утримувати себе, 36 – до цього часу помруть, а 54 – будуть залежати від родичів чи держави.

Такі реалії нашого сьогодення. Суспільство завжди потерпає від браку коштів, щороку зростає смертність від серцево-судинних захворювань та онкології. Однак, незважаючи на це, всі ми можемо жити щасливо і повноцінно, — йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

Життя ваше зміниться, якщо ви будете рано вставати. Щоб день був енергійним, потрібно щоранку 30 хвилин приділяти фізичним вправам, а решта 60 – саморозвитку.

Ранок найбільш продуктивний ще й тому, що саме тоді активуються гормони людини, які відповідають за її діяльність. Так, до 6 ранку у нас виробляється серотонін – гормон щастя. О 6:00 піднімається кортизон – гормон, що відповідає за нашу активність. Тоді краще попрацювати розумово, скласти плани на день. А якщо в цю годину випити понад пів літра води, то можна знешкодити і вимити гормон стресу.

О 7:00 уже не виробляється мелатонін, тому спати в цю пору – це даремно гаяти час. О 8:00 стають активні гормони, що відповідають за наше сексуальне життя та розвиток нашого м’язового каркаса, тому це ідеальний час для спортзалу, гімнастики тощо. З 10:00 до 14:00 активується нейрогормон, що відповідає за пам’ять, увагу. Найкращий час для розумової діяльності.

Біоенергетики стверджують, що кожна людина найбільш енергійна зранку, потім близько до полудня її ентузіазм пригасає і відроджується близько 15:00, а після 17:00 знову згасає без наступного відновлення. Після 19:00 людина відчуває втому.

 

Щоб не стати «сірою масою»

Ніколи не думали, чому більшість людей входить в коло так званих пересічних людей? Бо в них звичка жити минулим. Вони бояться робити щось нове, у них купа страхів.

Ще одна причина – невміння ставити цілі. Ви повинні чітко знати, чого хочете і заради чого встаєте рано-вранці. Міняйте свої цілі, об’єднуйте їх, позичайте в інших людей, головне – ставте їх.

Втягує нас у «сіру масу» і звичка робити для себе винятки: надати перевагу шкідливому над корисним. Але якщо привчити себе зараз відмовлятися від шкідливого на користь правильного, можна розвинути самодисципліну. Серед типових помилок неуспішних людей – відсутність звіту за зроблене та неправильне оточення. Якомога більше часу проводьте з успішними людьми, які займаються саморозвитком, чогось досягли і своїм прикладом надихають вас.

Небажання розвиватися і відсутність розуміння, що це потрібно почати саме зараз, теж заважають досягати успіху. Скажіть собі: саме зараз я зможу зробити щось таке, чого не робив для себе раніше.

 

Практики, які допомагають бути кращими

Занурення в тишу. Молитва, медитація, спокійні роздуми допоможуть зібратися з думками.

Повторення позитивних фраз. Сформулюйте фразу про те, що ви достатньо гарні, розумні та унікальні. Це підніме самоповагу й допоможе швидко налагоджувати контакт з іншими людьми. Якщо ви щодня будете казати, що досягнете бажаного, перерахуєте шляхи досягнення мети та уявите свій новий образ, підсвідомість почне вірити цим словам і погодиться діяти. Так відбувається повне перезавантаження вашої свідомості і життя.

Візуалізація. Це коли свідомість малює картину успішного майбутнього. Подумайте, що ви мрієте досягти, отримати, уявіть свій успіх, детально опишіть свої бажання і відчуйте їх, впустіть у себе. Подивіться на себе як на лідера, людину, котра щойно досягла мети. Уявіть, з якою великою радістю ви працюєте, відвідуєте тренування, встаєте рано-вранці. Чим чіткішою буде ваша картина, тим більше шансів, що вона стане дійсністю.

Турбота не лише про душу, а й про тіло. Фізичні навантаження повинні бути у житті кожного.  Розпочинаючи день із руху, ви залишитесь активними до самого вечора.

Читання. Книга – джерело знань про будь-що. Почніть із 5 чи 10 сторінок на день, і цього буде достатньо, щоб виробити звичку. Робіть виписки найцікавішого і перечитуйте їх. Це виробить самодисципліну і організованість.

Записи в щоденнику. Дозвольте висловлювати свої мрії та побажання на папері, пишіть про все, що вас хвилює. У кінці року вам буде цікаво прочитати власні висновки.

 

Як виробити нову звичку?

Після місяця регулярних виконань цих порад у вас виробиться звичка, котра стане частиною вас самих, зіллється з вашим характером і головне, що буде приносити задоволення і насолоду.

Не бійтеся критики тих, хто не розуміє вас. Якщо вона конструктивна –вислухайте її, але вирішуйте все самі. Відішліть своїм друзям листа з проханням, щоб вони описали ваші позитивні та слабкі сторони, і запевніть їх, що ображатися не будете. Поясніть, що все це ради однієї мети – зрозуміти себе і стати кращою людиною.

Спробуйте, пожертвуйте своїм місяцем, щоб потім пожинати плоди успіху та радості все життя.  

Підготувала Олена Кінах

 БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я
В тему

Останні матеріали