Поради

Як економити на комуналці

Як економити на комуналці

Тарифи на житлово-комунальні послуги щорічно зростають. Вода, опалення, електрика, - все це дорожчає. Однак можна дотримуватись деяких правил, щоб рахунки за послуги ЖКГ стали меншими.

Ось що зробити, якщо ви втомилися переплачувати за комуналку.

Використовувати ощадну техніку

Наприклад, посудомийна машина витрачає в 2-3 рази менше води, ніж якщо мити посуд самостійно.

Замінити лампочки

Звичайні лампи розжарювання споживають дуже багато електроенергії. Щоб заощадити, краще замінити їх на світлодіодні. Вони коштують дорожче, але в довгостроковій перспективі ви залишитеся в плюсі. А ще не забувайте вимикати світло.

Стежити за водою

Не лити воду – банальна, але дієва порада. Закрийте кран, коли не користуєтеся нею. Наприклад, чистите зуби або голитеся. У боротьбі з водним марнотратством допоможе нагадування, що в трубу зливаються ваші гроші.

Ще одна корисна звичка – контролювати кількість води в чайнику. Не варто наливати занадто багато, якщо не плануєте використовувати весь окріп. Це економія не тільки води, але і електроенергії.

Перевіряти покази

Кожен раз, коли вам приходить нова квитанція, перевіряйте, чи правильно розраховані платежі. Якщо вас бентежить нарахована сума, вона не збігається з показниками лічильників і поточними тарифами, зверніться в керуючу компанію. А ще, простеживши кілька місяців, на що йде найбільше грошей, можна зрозуміти, де почати економити.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: комунальні послуги, гроші, Поради
В тему

Останні матеріали