Поради

В яких продуктах найбільше вітаміну С

В яких продуктах найбільше вітаміну С

Говорячи про вітамін C в продуктах харчування, передусім на думку спадають лимони. Однак це далеко не краще джерело цього вітаміну, який так необхідний організму в зимово-весняний період.

Ось у яких продуктах вміст вітаміну C більше, ніж у лимоні.

У 100 грамах лимона або лимонного соку міститься близько 40 міліграмів аскорбінової кислоти. При цьому добова доза вітаміну для дорослих становить 100 міліграмів.

Тому, щоб отримати необхідну норму вітаміну, потрібно з'їсти 225 грамів лимона, а чорної смородини або болгарського перцю - всього 50-60 грамів, апельсина - 200 грамів.

Також досить великий вміст вітаміну С в ягодах шипшини - споживання шести плодів дозволяє забезпечити організм 119-ма міліграмами вітаміну С.

А в 49 грамах червоної вишні ацероли міститься 822 мл вітаміну С, що становить 913 відсотків від добової норми. Споживання цієї ягоди також перешкоджає утворенню ракових пухлин і забезпечує захист шкіри від ультрафіолетового випромінювання.

Найвищу концентрацію вітаміну С має австралійський плід - слива какаду. У 100 грамах цього фрукта – до 5300 міліграмів вітаміну С. Слива какаду також має в своєму складі калій, вітамін Е і лютеїн, який є антиоксидантом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: цікаво знати, продукти, Здоров'я
В тему