21 Грудня 2020
Новини

Чи допомагає вітамін С проти коронавірусу

Чи допомагає вітамін С проти коронавірусу

Вчені висловили припущення, що вітамін С здатний дуже ефективно вбивати новий коронавірус, який викликає COVID-19.

Згідно з дослідженнями, вітамін С в дуже високих дозах може допомогти поліпшити стан пацієнтів під час інтенсивної терапії. У китайському місті Ухань, яке особливо сильно постраждало від COVID-19, на цей час триває клінічне дослідження. Медики вивчають ефект використання високих доз вітаміну С при пневмонії. Тяжкохворим пацієнтам вводять 12 грамів вітаміну С два рази в день, ця доза значно перевищує рекомендовану добову потребу.

Результати китайського дослідження стануть відомі лише через деякий час, проте отримані лікарями проміжні результати оцінюються як багатообіцяючі, пише журнал Fitbook (Німеччина).

Питання, чи допомагає вітамін C вбивати коронавірус COVID-19, також досліджується в США. Його вплив на лікування пацієнтів з коронавірусом перевіряють фахівці Медичної школи VCU в Річмонді, штат Вірджинія. Вчені припускають, що високі дози вітаміну С, що вводяться внутрішньовенно, можуть полегшувати деякі з найгірших симптомів захворювання, що викликається коронавірусом.

«Наші перші тести показали, що високі дози вітаміну С мають сильну протизапальну дію. Пацієнтам відразу ж треба було менше кисню », - сказав провідний експерт проекту, пульмонолог Беррі Фаулер.

Фаулер також підкреслює, що досягти потрібного терапевтичного ефекту неможливо, використовуючи таблетки вітаміну С, - його забезпечує винятково внутрішньовенне введення.

Таким чином, на сьогодні немає доказів того, що вітамін С може запобігти коронавірусній інфекції, як і розвитку важкої форми COVID-19. Отримані проміжні результати досліджень вказують на те, що високі дози вітаміну С, що вводяться внутрішньовенно, можуть полегшувати пацієнтам важкі симптоми. Наскільки це буде підтверджено в остаточній оцінці, поки невідомо.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Здоров'я, Лікарі
В тему