Що мають їсти люди, які перехворіли на COVID-19: пояснення дієтолога
Дієтолог Андрій Князьков назвав особливо корисний продукт для відновлення після COVID-19.
Людям, які перехворіли на коронавірус, він порадив включити в раціон перець, особливо болгарський. Дієтолог зазначив, що за вмістом вітаміну С з болгарським перцем може зрівнятися тільки шипшина.
За словами Князькова, всі види перцю містять корисні речовини - алкалоїди, тому будь-який перець допоможе відновитися після хвороби. Так, в чорному перці є пиперин, який покращує роботу імунної системи.
Лікар-фітотерапевт, кандидат біологічних наук Михайло Лущик також заявляв, що для відновлення після коронавірусу може допомогти перець - червоний, чорний або довгий.
За словами медика, перець підсилює кровообіг, зігріває і допомагає вимивати шкідливі продукти.
А лікарка-терапевтка і дієтологиня Катерина Бурляева перелічила продукти, які не можна вживати хворим на коронавірус. За її словами, в період пандемії слід обмежити споживання солі і цукру, а також насичених і транс-ізомерних жирних кислот.
Крім того, необхідно зменшити кількість мучних виробів, хліба і хлібобулочних виробів, газованих і соковмісних напоїв.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.