Поради

Що відбудеться з організмом, якщо довго не займатися сексом (18+)

Що відбудеться з організмом, якщо довго не займатися сексом (18+)

Секс знижує рівень стресу, допомагає швидше заснути, покращує роботу серця (а активні заняття взагалі можна вважати спортивним тренуванням!). А як реагує тіло на те, що ти з якоїсь причини перестаєш ним займатися? Не будемо опиратися на чутки, запитаємо у гінекологів!

  1. Вона не закриється

Популярний, в тому числі і серед освічених людей, міф про те, що вагіна затягнеться або в ній виросте нова дівоча пліва, не має ніяких підстав. Навіть без сексу тіло виробляє естроген і прогестерон, і ці гормони підтримують стан стінок вагіни в нормальному стані. Подібно до лосьйону, яким змащують сухі руки, естроген зволожує її зсередини. «Вхідний отвір» може зменшитися, але тільки після поєднання менопаузи і сексуального перерви довше п'яти років - знову ж таки через гормони.

  1. Вона може висохнути

Навіть якщо ти не збуджена, стінки вагіни зволожуються. Але якщо довго не було сексу, «змазки» може стати менше. Для вирішення цієї проблеми можна зайнятися самозадоволенням, але в принципі без сексу невелике осушення вагіни не приносить занепокоєння.

  1. Лібідо може впасти

Після довгого періоду без сексу сексуальний потяг часом стає слабкішим. Але коли секс повернеться, лібідо теж повернеться на звичний рівень.

  1. Буває складніше збудитися

При регулярному сексі вагіна збуджується швидко, але після перерви на це може знадобитися більше часу. У цьому випадку головне - не поспішати.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: секс, сексолог, Здоров'я
В тему