Поради

Як легко підживити вазони й розсаду

Як легко підживити вазони й розсаду

Цукор. 1 чайну ложку солодкого продукту рівномірно насипати на поверхню землі перед поливом. Або розвести 2 ч. л. цукру у склянці води. Таку підгодівлю проводять раз на тиждень.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Шкаралупа з яєць. Вона багата на кальцій, який нейтралізує кислотність. Тому при внесенні мінеральних добрив, які підвищують кислотність ґрунту, для нейтралізації можна додавати шкаралупи сирих яєць. Їх слід добре промити, висушити і ретельно подрібнити, потім трошки всипати у ґрунт. Чудово підходить для дорослих кактусів.

Для розсади попередньо вимиту і висушену шкаралупу залити 3 л гарячої води, настоювати 5 днів і тоді поливати.

Бананові шкірки. Вони дуже багаті на калій. Шкірки потрібно дрібно порізати й висушити. При пересаджуванні рослин насипати шаром або просто закласти у ґрунт. Висушені шкірки можна подрібнити в кавомолці. Цей темно-коричневий порошок підсипають перед поливом у горщик із рослиною або розводять із водою і використовують як рідку підгодівлю. Таку підгодівлю дуже люблять квітучі рослини.

Попіл. В 1 л води слід всипати 30 г попелу і настоювати тиждень, помішуючи час від часу. Потім поливати цим розчином рослини. Деревний попіл містить калій, кальцій, фосфор. Останній забезпечує енергетичні процеси у клітинах рослин і є одним із найважливіших елементів, необхідних рослинам.

Чай і кава. Гущу, яка лишилася в кружці, добре висушити і зробити настій: 1 скл. чаю залити 3 л гарячої води, настоювати 5 днів, помішуючи. Процідити і використовувати як підгодівлю.

Чай і каву використовують для рослин, які люблять кислий ґрунт. При пересаджуванні рослини на шар дренажу потрібно укласти залишки чаю, згодом – ґрунт, а потім уже посадити рослину. Добавки у вигляді чаю і кави роблять землю легкою. Але вкрай небажано вносити таке добриво, якщо в горщиках живуть ґрунтові мушки, це тільки посилить їхнє розмноження.

Вода від промивання круп (рису, гречки та ін.). Цей засіб містить кремній, залізо, магній, фосфор.

Настій лушпиння цибулі. Цибуля знищує хвороботворну мікрофлору. Настій лушпиння багатий на мікроелементи. Приготувати його можна так: 10 – 20 г лушпиння залити 5 л теплої води, настоювати 4 дні. Можна жменю лушпиння залити літром окропу, прокип’ятити 1 – 2 хв., настояти 2 години і обприскувати рослини з пульверизатора.

Апельсинові шкірки. Цитрусові запобігають появі павутинного кліща і щитівки. Шкірки апельсина слід залити літром окропу і настоювати 4 – 5 годин, потім процідити. Обприскувати рослини можна із пульверизатора.

Сік алое. Це – біостимулятор росту для насіння. При замочуванні насіння у воду треба додати кілька крапель соку алое, витримати 8 – 20 годин. При поливі кімнатних рослин також можна додавати сік алое. Та важливо, щоб алое було три і більше років, а зрізані листочки кілька днів пролежали в холодильнику.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Поради
В тему