Поради

Умійте взимку доглядати за вазонами

Умійте взимку доглядати за вазонами

Через дефіцит світла листя стає блідим, росте повільніше, іноді жовкне. Тому перенесіть горщики із західних і північних підвіконь на південні. Тропічні культури краще додатково освітлювати.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Опалювальний сезон неминуче веде до зменшення вологості повітря в оселі. Тому підсихають верхівка, кінчики листків, опадає листя і бутони квітів. Допомогти може обприскування або використання зволожувачів повітря.

Холодного повітря від відчиненого вікна особливо не люблять вазони. Тому під час провітрювання їх краще прийняти з підвіконня.

Узимку активність фізіологічних процесів знижується, а тому рослини потребують менше вологи. Ґрунт повільніше підсихає, довше утримує вологу. Якщо продовжувати рясно поливати вазони, це може призвести до загнивання коріння, рослини можуть почати в’янути від перезволоження і навіть загинути. Тому поливати достатньо одного разу на 7 – 10 днів, а деякі культури – 1 – 2 рази на місяць.

Взимку не варто пересаджувати вазони. Але якщо коріння почало підгнивати і пересаджування не уникнути, дотримуйтеся кількох правил: якщо вазон деревовидний – не заглиблюйте кореневої шийки; обирайте новий горщик на кілька сантиметрів більший, ніж був попередній; не підживлюйте відразу після пересаджування, це може викликати опіки кореневої системи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Поради, зима
В тему