Поради

Незвичні запахи тіла, які сигналізують про небезпечні хвороби

Незвичні запахи тіла, які сигналізують про небезпечні хвороби

Ми постійно використовуємо гелі для душу і парфуми, щоб приховати природний запах свого тіла. Хоча саме він може сигналізувати про небезпечні зміни в організмі.

Ось які запахи тіла вказують на розвиток хвороби.

Запах ацетону

Якщо людина споживає недостатньо вуглеводів, то організм починає спалювати власні жирові запаси. Для схуднення це добре, але запах тіла може змінитися.

Коли жири згоряють, виділяються кетони. У цей момент організм починає виділяти кислуватий запах. У нормі, жири розщеплюються до цукру і ацетону, а організм встигає вивести його з сечею. Але при голодуванні ацетону виділяється занадто багато, тому голодна людина починає неприємно пахнути.

Однак, причиною надмірного виділення кетонів може стати і цукровий діабет. Тому так важливо стежити за тим, який запах виділяє ваше тіло.

Запах аміаку

Запах аміаку говорить про проблеми печінки і нирок. Знижена функція цих органів призводить до того, що надлишки азоту виділяються при диханні або через пори.

До менш небезпечних причин можна віднести зневоднення організму і низьковуглеводну дієту. Це важливо враховувати в тому випадку, коли людина серйозно займається спортом.

Запах вареної капусти

Генетичне захворювання тірозинемія впливає на появу запаху вареної капусти від людини. При хворобі організм людини не виробляє достатньо ферментів для обміну амінокислот Тірозин.

Найчастіше захворювання зустрічається у новонароджених і призводить до порушень в роботі нирок, печінки, центральної нервової системи.

Запах меду

Запах, який може здатися навіть приємним, насправді говорить про велику небезпеку. Активність синьогнійної палички призводить до того, що людина виділяє солодкі аромати. В основному, люди «підхоплюють» бактерію при лікуванні в стаціонарі.

Небезпечний мікроорганізм може привести до розвитку менінгіту, отиту, гнійного синуситу, абсцесу. В основному, бактерія вражає органи дихання та сечовидільної системи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: здоровий спосіб життя, Здоров'я, цікаво знати
В тему