Поради

Фрази, які видають непрофесійного косметолога

Фрази, які видають непрофесійного косметолога

Якщо ви хоч раз чули подібні фрази від лікаря, пора бігти від нього.

Дерматолог і косметолог – два друга людини з проблемною шкірою. Якщо кваліфікації першого можна безумовно довіряти, то для отримання професії другого досить медичного коледжу або курсів довжиною 3-6 місяців.

Як думаєте, наскільки людина буде компетентною в уколах і інших складних процедурах? Ось фрази людей з пробілами в знаннях.

«Зараз заморозку зробимо і не буде боляче»

Перед місцевою ін’єкційною анестезією потрібна підготовка – перевірити алергічну реакцію клієнта і вибрати препарат. А в деяких процедурах ефективніше і простіше зробити аплікаційну анестезію, яка швидко сходить нанівець після процедури.

Наприклад, при збільшенні губ, коли пацієнт після введення гіалуронової кислоти повинен відчути губи і зрозуміти, чи зручно йому з препаратом.

Маскуючи під анестезією будь-яку процедуру, косметолог може пропустити небезпечниий для здоров’я стан. Важливо розуміти, коли вона потрібна, а коли краще обійтися без.

«Ось тобі набір косметики для зменшення часу»

Якщо ви донині не в курсі, шкіра не дихає і пори стають більшими від кількості шкірного сала в них або генетичної схильності, а не неправильного догляду. Як не старайся, косметикою їх розмір не виправити.

Більш того, комедогенність продуктів – індивідуальна реакція, а тому лікар не може гарантувати, що ця лінія засобів не викличе накопичення шкірного сала. Ефективніше буде розпарити шкіру і механічно прибрати вміст пір за допомогою вакуумного апарату.

«Зараз намажу скрабом – він з цукру, м’яко діє»

Жоден з скрабів не діє дбайливо на шкіру обличчя. Відлущування клітин корисніше проводити за допомогою хімічного впливу – допоможуть кислотні тоніки, педи, маски-плівки та інші засоби, які прискорюють регенерацію шкіри і прибирають відшарувалися клітини рогового шару. Так що порада косметолога про використання цукру, солі і будь-яких натуральних скрабів для шкіри марна.

«Найчастіше гуляй на сонці і все пройде»

Свіже повітря корисне для вашого здоров’я, але не може вирішити гормональних проблем, які є частою причиною акне. Грамотний лікар розуміє, що при загостренні висипань його клієнт повинен працювати з декількома фахівцями – дерматологом і ендокринологом.

А сонце в цей період взагалі варто уникати або наносити на обличчя сонцезахисний крем, інакше UVA і UVB промені можуть зробити шкіру сухішою і посилити запальний процес, що ні до чого.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: косметика, краса, Здоров'я
В тему