Поради

Як схуднути без дієт і тренувань

Як схуднути без дієт і тренувань

У багатьох жінок боротьба із зайвою вагою незмінно асоціюється з виснажливими тренуваннями і постійними обмеженнями в їжі. Однак мало хто замислюється про те, що витратити калорії можна і іншими способами.

1. Сидіть на підлозі

Спробуйте хоча б час від часу під час перегляду серіалу або читання книги сидіти на підлозі, а не на дивані. Мало хто знає про це, але сидіння на підлозі покращує гнучкість, поставу і тонус м'язів. Крім того, в такому положенні більше м’язів напружується для того, щоб підтримувати тіло в певному стані. Додатково до цього, ви витрачаєте енергію для того, щоб сісти на підлогу і встати з неї.

У 2012 році вчені з Бразилії провели дослідження, під час якого з'ясували, що нездатність сісти на підлогу і встати з неї без допомоги рук збільшує ризик смерті в літньому віці.

2. Жуйте жуйку

Професор нутриціології в Род-Айлендському університеті Кетлін Мелансон вивчила вплив жуйки без цукру на контроль ваги. Коли піддослідні жували жуйку протягом однієї години вранці, вони споживали на 67 калорій менше за сніданком і не компенсували їх протягом дня.

Разом з тим, Полетта Боколь і Джеймс Левін з клініки Майо встановили, що жування жуйки збільшує енерговитрати на 11 калорій на годину.

3. Ходіть під енергійну музику

У 2016 році група вчених з Італії провела дослідження і встановила, що прослуховування енергійної музики швидше підвищує серцевий ритм.

У той час як одна група учасниць займалася на велотренажері під музику з темпом 150-170 ВРМ, інша робила те ж саме під ритмічну музику з високим ВРМ. Тим часом третя група тренувалася в тиші. Проаналізувавши отримані дані, експерти з’ясували, що люди, які тренуються під енергійну музику, швидше досягали аеробної зони, після чого динамічна музика допомагала їм підтримувати темп і прискорюватися.

Щоб спалювати калорії, необов’язково виснажувати себе кардіотренуваннями. Часом досить звичайних прогулянок під динамічний плейліст.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дієти, схуднення, Поради
В тему

Останні матеріали