27 Травня 2019
Новини

Які ягоди допомагають схуднути

Які ягоди допомагають схуднути

Наближається початок ягідного періоду.

Американські вчені розповіли, які ягоди прискорюють метаболізм в організмі і спалюють жирові запаси швидкими темпами. Зазначається, що схудненню сприяють полуниця, малина, чорниця, вишня, брусниця, барбарис, обліпиха, журавлина, ягоди годжі і асаї. Вони містять флавоноїди і антиоксиданти, які спалюють жири, а також мінерали, що впливають на поліпшення обмінних процесів, пише Today.

Деякі дієтологи стверджують, що щоденне вживання 500 г ягід в день може сприяти втраті ваги до чотирьох кілограмів у місяць. Такої цифри можна досягти, якщо дотримуватись збалансованого харчування: не відмовлятися повністю від білкової їжі, вживати так звані «повільні» вуглеводи, пити не менше 2 літрів рідини в день і їсти ягоди. Які саме ягоди для схуднення можна їсти – це вже залежить від особистих переваг, але будь-який дієтолог скаже, що користь ягід для зниження ваги не викликає жодних сумнівів.

Полуниця

Полуниця є найкращою альтернативою усім кисломолочним продуктам. Все тому, що в ній містяться дуже цінні мікроелементи, які сприяють процесу спалювання жирів. Полуниця покращує процес обміну речовин і зміцнює імунітет. Взимку ягоди для схуднення можна вживати в сушеному вигляді, а також у вигляді відварів, морсів, приготованих на їх основі коктейлів і настоїв. Влаштовуйте 1-2 рази в тиждень полуничні розвантажувальні дні. За один такий день можна з’їсти приблизно 1,5 кг свіжої полуниці. Розподіліть прийоми їжі на п’ять разів, останній прийом їжі повинен бути не пізніше восьмої вечора.

Малина

Японські вчені встановили, що вживання по півсклянки свіжих ягід за 20-30 хвилин до їжі дозволяє схуднути. Все відбувається завдяки особливим речовинам – ліполітичним ферментам, які сприяють спалюванню жирів в організмі людини. Малокалорійна ягода має дуже низький глікемічний індекс. Порівняно з іншими ягодами і фруктами для схуднення вона менше всіх впливає на підвищення рівня цукру в крові. Велика кількість клітковини сприяє нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту і виведенню шлаків і токсичних речовин з організму, а також відновленню корисної мікрофлори кишечника. Загальновідомі її сечогінні та жовчогінні властивості, завдяки яким виводяться надлишки рідини і солей з організму.

Вишня

Крім низької калорійності, вишня активно бере участь в обміні речовин, допомагаючи організму очиститися від токсинів і шлаків. Цьому сприяють біологічно активні компоненти, які можуть зв’язувати шкідливі продукти розпаду, а потім виводити їх з організму. Існує спеціальна вишнева дієта, розрахована на 7 днів, не більше, тому що у вишні міститься досить багато органічних кислот, що подразнюють шлунок. За тиждень такої дієти можна скинути до 3 кг зайвої ваги. Адже ягоди вишні покращують обмін речовин і тим самим перешкоджають відкладенню жиру в області талії і живота.

Читайте також:

Яка ягода здатна лікувати серце

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, схуднення, харчування
В тему