Поради

Речі, через які ви виглядаєте на 10 років старшою

Речі, через які ви виглядаєте на 10 років старшою

Кожна жінка непокоїться через перші ознаки старіння. Однак часто не зморшки і цифри в паспорті заважають їй відчути себе краще, а власні помилки в макіяжі і стилі.

Спробуємо розібратися, в чому криється таємниця зайвих 10 років в луці, а найголовніше – як від них позбутися. Якщо раптом побачили хоч одну з ознак у себе, неодмінно виправте ситуацію. Ось побачите, ваше оновлене відображення в дзеркалі буде виглядати на 10-20 років молодшим.

Велика кількість декоративної косметики

Велика кількість косметики відразу робить обличчя «важчим», «старшим». А коли в образі поєднуються одразу і смокі айс, і червоні губи, і яскравий контуринг, все це виглядає химерно, неприродно і додає вам не 10, а скоріше 15 років. Щільні шари косметики ще й виглядають неохайно, тому намагайтеся робити акцент на чомусь одному: або очі, або губи.

Одяг бордового кольору

Темні кольори в принципі старять, але бордовий – однозначний лідер в цій справі. Відмовлятися від такого відтінку зовсім не доведеться, просто розміщуйте його подалі від обличчя. Наприклад, вибирайте спідниці або брюки в бордовій палітрі, а як топ використовуйте тільки світлі речі – вони освіжають образ.

Однотонний діловий костюм

Ділові костюми в одному тоні роблять людину візуально старшою. Якщо ви поспішаєте на бізнес-угоду і хочете здаватися досвідченим ділком, то ніхто не забороняє вам з’явитися саме в такому варіанті костюма. Але у повсякденному житті надавайте перевагу розслабленим силуетам у стилі casual: укорочені рукави, штани і піджак різного кольору, оверсайз-крій.

Комір-хомут

Безперечно, з таким коміром і затишно, і тепло. Тільки ось він точно додасть вам декілька років. Все тому, що порушуються основні пропорції – верх виглядає занадто громіздким. Замість таких моделей доречнішим буде виріз човником або стійка.

Прикраси з масивними каменями

Якщо при царському дворі масивні прикраси з камінням вважалися піком моди, то тепер від них краще відмовитися. Сучасні жінки виглядають старшими саме через громіздкі персні, намиста і сережки.

Промальований олівцем чіткий контур губ

Чіткий контур в принципі асоціюється з минулими 90-ми. Він візуально зменшує губи і підкреслює зморшки, тріщинки та інші недосконалості шкіри. Парадокс: зовсім без олівця теж не можна – зробіть рівний контур, розтушуйте його і потім нанесіть помаду або блиск.

Татуйовані брови-ниточки

Тонкі брови були популярні пару десятків років назад, а ось зараз виглядають вульгарно. З ними обличчя здається порожнім і як мінімум на пару років старшим. Тепер на зміну бровам-ниточкам (і тим більше татуажу) прийшли природні густі брови.

Перламутрова помада

З роками зморшок стає дедалі більше, куточки губ опускаються і втрачають пухкість. Все це якраз і підкреслює перламутрова помада. Ще такі текстури виглядають дешево – замість них вибирайте матові помади, які чудово доповнять будь-який образ.

Темна помада

Через помади темних відтінків створюється занадто помітний контраст. Губи стають тоншими – і самі по собі, з віком, і до того ж через неправильно підібрану помаду. Інша часта проблема – розплився контур.

Капелюх із фетру

Такі головні убори іноді виглядають старомодно, коли капелюх ще й темний, то він неодмінно додає віку. Якщо відчуваєте пристрасть до таких моделей, вибирайте або пастельні відтінки, або навпаки – яскраві.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Стиль, мода, Поради
В тему