Поради

Як пошити модний одяг із пакетів із супермаркету

Як пошити модний одяг із пакетів із супермаркету

Студентка Каліфорнійського університету перетворила пакети з магазинів у модні наряди і прославилася в мережі.

Відповідна історія з’явилася на Metro.

22-річній Аріель Сідні (Arielle Sidney) стало нудно під час карантину, введеного через пандемію коронавірусу, і вона вирішила навчитися шиттю.

«Одного разу ми з моїм другом пішли в IKEA, і він жартома запропонував мені зробити наряд з їхніх фірмових сумок. Я погодилася. Через декілька місяців я пошила п’ять таких суконь», - сказала дівчина.

На цей час в «арсеналі» дівчини є безліч одягу з пакетів таких магазинів, як Walmart, Target, Vans і Trader Joe's bags. Створення кожної речі, за її словами, починається з вирізання клаптів з сумки. Після цього Сідні зшиває їх разом і приміряє на себе, щоб перевірити посадку.

«Сукня з IKEA була другим вбранням в моєму житті, яке я виготовила своїми руками, тому я й гадки не мала, що роблю, і це зайняло у мене близько трьох днів. Костюм з пакетів Target я пошила за півтора дня, це було досить просто. Наряд з Vans я теж робила приблизно три дня. Це було складніше, тому що сумок для здійснення моєї ідеї було недостатньо. Так, дизайн однієї тільки куртки зайняв цілу вічність», - поділилася спогадами студентка.

Після того, як дівчина закінчує роботу над одягом, вона вдягається в нього і фотографується для соціальних мереж. Незважаючи на те, що спочатку вона починала шити заради забави, зараз вона сподівається, що її робота покаже людям прихований потенціал непотрібних, на перший погляд, предметів.

«Я вирішила показати всьому світу, що можна шити одяг буквально з чого завгодно. Цей проект змусив мене задуматися: якби магазини пропонували тканинні мішки замість целофанових, їх було б набагато легше переробити в нові речі або килими і не викидати стільки пластика в навколишнє середовище », - сказала Сідні.

Передплатники дівчата в її TikTok-акаунті позитивно відреагували на хобі і висловили свій захват в коментарях під одним із роликів. «Ці наряди просто неймовірні!», «Це просто неможливо! Я в захваті!»,«Талант!»,«Ти така креативна!»,« Вражає!» - писали вони.

Студентка планує продовжувати робити одяг з підручних матеріалів. «Я хочу спонукати людей переробляти свої старі речі, розрізаючи їх і перетворюючи в щось нове навіть просто шляхом фарбування. Я також заохочую секонд-хенди, тому що новий одяг з мас-маркету часто викидається і шкодить нашій планеті», - підкреслила дівчина.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: цікаво знати, екологія, одяг
В тему

Останні матеріали