0 0000
Новини

Знущання чи мода: чи загрожує покарання власниці за тату котові?

Знущання чи мода: чи загрожує покарання власниці за тату котові?

Шквал обурення і суперечок в мережі викликали фото з тату-салону в Чернігові, де клієнтом виявився кіт сфінкс.

Багато українців вважають, що татуювання вихованця є жорстоким поводженням з твариною, і господиня повинна понести покарання. Сама ж чернігівчанка Олена Іваницька поспішила запевнити публіку: з її котом все в порядку, процедура проводилася під наглядом ветеринара, і взагалі, її Яша живе набагато краще за коментаторів.

Дівчина продемонструвала фото, на якому вона пропонує Яші устриці. Сама Іваницька веде гламурний спосіб життя, багато подорожує і викладає відверті фото в Інстаграмі.

Як виявилося, ця історія не унікальна для України. «У нас мінімальний малюнок – 500 гривень, плюс ще вважайте гривень 300 за анестезію. Визначайтеся з малюнком і приносьте котика – зробимо», - розповіли в тату-салоні Києва.

Лікарі попереджають, така мода небезпечна і загрожує серйозними наслідками для тварини.

«Шкіра у сфінксів дуже ніжна, і навіть під наркозом їм може бути боляче. Також є ризик гнійного ураження підшкірної клітковини. У котів, на відміну від людей, шкіра не зафіксована, а сильно відтягується, що тягне за собою швидке поширення інфекції по всьому організму. Спрогнозувати, як відреагує організм тварини на барвники без попередніх аналізів, не можна. А без них – тату загрожує серйозними наслідками: від алергії, екземи, себореї до зараження крові», – коментують ветеринари.

Тим часом на інцидент із Яшею відгукнулися в поліції. За словами помічника начальника у зв'язках із громадськістю та ЗМІ Чернігівської поліції Наталії Човпило, татуювання тварин потрапляє під статтю КК «Про жорстоке поводження з тваринами» (карається штрафом до 850 грн або арештом на строк до шести місяців)». «Ми будемо відкривати провадження за цим фактом», – сказали в поліції.

 

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему