8 Лютого 2019
Новини

Нова мода українських олігархів

Нова мода українських олігархів

Олігархи – це не просто багатії, а люди, які впливають на політику і громадську думку. Підтримка одразу різних політичних сил - їхня нова фішка.

Про це в ефірі інформаційного проекту «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK заявив політолог Володимир Фесенко.

«Приблизно останні п'ятнадцять-двадцять років найбагатшими залишаються одні і ті ж українці, з’явилося хіба що пару нових прізвищ», – коментує політолог.

Володимир Фесенко наголошує на важелях впливу олігархів в Україні.

«Олігархи – це не просто багаті люди, а ті, хто мають інструменти впливу на політику і громадську думку. Також у них є власні політичні партії. Серед кандидатів у президенти є один з олігархів – Петро Порошенко. Адже він чи не найбагатша людина країни, має своє ЗМІ та політичну партію. До слова, з’явився і новий олігарх – Віктор Медведчук. У нього два своїх телеканали і вплив на політичні сили», – зазначає політолог.

Поміж олігархів з’явилася нова мода: підтримка одразу різних політичних сил, підкреслює Володимир Фесенко.

«Зверніть увагу на телеканал «Україна». Хто там частіше фігурує, того і підтримує Ахметов. Ляшко – це людина, яка вміє використовувати олігархів та може змінювати своїх спонсорів. Хоч Яценюк не є кандидатом в президенти, але і його рекламують на телеканалі «Україна»», – каже експерт.

Водночас, у Коломойського принцип простий. Він буде підтримувати кожного, хто виступатиме проти Порошенка, переконаний політолог.

«Припускаю, що і в Тимошенко, і в Зеленського є плюралізм спонсорів. Було б помилково вважати, що вони залежать від однієї особи. Зеленський ще недосвідчений політик. Є чутки, що він людина Коломойського, однак чомусь передвиборча реклама Зеленського часто транслюється на телеканалі Пінчука. Хоч деякі джерела, яким я довіряю, запевняють, що Зеленський і його бізнес-партнери самостійно оплачують недорогу кампанію», – розповідає експерт.

Також Володимир Фесенко звертає увагу на присутність російських олігархів в українському просторі.

«Пан Григоришин давно в Україні, адже в Росії проти нього порушено кримінальну справу. Хоч він і авантюрист у дечому, я б не називав його олігархом, як це часто роблять. Він намагається шукати інструменти впливу, але у порівнянні із іншими заможними людьми – таких інструментів у нього значно менше», – додає політолог.

Читайте також:

Скільки політичні партії платять за перемогу на виборах.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему