Поради

Що потрібно знати про свіжовичавлені соки?

Що потрібно знати про свіжовичавлені соки?

Про те, наскільки корисні свіжі соки, чули всі. Однак навіть цьому корисному і необхідному компоненту харчування притаманні особливості, про які більшість нерідко забуває або ж зовсім не знає. У чому ж полягають ці особливості і на що варто звернути увагу при приготуванні соків.

 

Слухайте свій організм

Користь свіжих соків – це очевидний факт, говорити про який багато і довго не має сенсу. А от сказати про те, що для кожного організму характерні свої особливості, буде дуже навіть доречним. Ключовий принцип лікарів – «Не нашкодь!» – цілком актуальний і в ситуації зі свіжовичавленими соками, або фрешами. Краще не кидатися у вир з головою, споживаючи фреш у великій кількості. Особливо це важливо в тих випадках, якщо у вас є проблеми з кислотністю шлунка, алергії та інші ускладнення. У тому випадку, якщо ви тільки почали пити фреші, рекомендується, щоб перші порції були невеликими (особливо це стосується овочевих соків). При цьому краще розбавляти їх водою – хоча б на третину.

Час для вживання фрешу

Найбільш оптимальний час для вживання фрешу – за 30 хвилин до їжі (обіду або вечері). Єдиний виняток складає сніданок. Склянка апельсинового соку перед сніданком здатна навіть нашкодити, саме тому рекомендується випивати її після сніданку. А через двадцять-тридцять хвилин після тренування склянка фрешу прекрасно відновить сили, а також потішить свіжістю.

Особливості зберігання свіжих соків

Навіть нетривале перебування свіжовичавленого соку в холодильнику сприяє зниженню його корисних характеристик і поживної цінності. Це трапляється через те, що біологічно активні компоненти на повітрі досить швидко окислюються киснем. Це загрожує зниженням їхньої біологічної цінності і може навіть сприяти тому, що їх вживання стане небезпечним для здоров'я. Однак визначити це на смак у вас не вийде, саме тому готуйте таку порцію, яку можна випити відразу.

Дуже важливим моментом є різноманітність свіжих соків. Крім апельсинового, яблучного і грейпфрутового соків, необхідно звернути увагу і на інші не менш корисні і смачні фреші. Серед фруктово-овочевих композицій, вживання яких покращує травлення, виділяються наступні: пучок петрушки, пучок крес-салату, морква, лайм; огірок, два яблука, буряк; два яблука, два капустяних листки, стебло селери, половина огірка, половина буряка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Харчування і дієти
В тему

Останні матеріали