Поради

Вживаємо тільки корисний хліб

Вживаємо тільки корисний хліб

Для тих, хто прагне схуднути, дієтологи рекомендують вживати 150 грамів (3-4 скибочки) житнього або сірого хліба. Це якщо, звичайно, ви впевнені в його якості, адже далеко не кожен хліб, що продається на прилавках, однаково корисний.

 

Дуже часто виробники пишуть на упаковці назви «Дієтичний», «Зерновий», «Здоровий» і великий список інгредієнтів, щоб заплутати покупця. Але будьте уважні.

 

Пшеничний білий хліб

 

Пшеничний білий хліб містить велику кількість калорій і крохмалю, сприяє різкому підвищенню в крові рівня цукру і провокує надалі гостре відчуття голоду. Білий хліб у раціоні гарантує переїдання.

Якщо ви не хочете відмовити собі в задоволенні вживати білий хліб, то купуйте хоча б із додаванням насіння льону та соняшнику, горіхів, вівса, зерна проса або гречки, сухофруктів, насіння та овочевих добавок. До крохмалю і калорій такі добавки додадуть корисну клітковину. Але не забувайте про те, що такий хліб все одно не стане дієтичним.

 

Чорний і житній хліб

Чорний і сірий хліб, тобто хліб, в якому є житнє борошно, організм засвоює набагато повільніше. Такий хліб містить незамінні амінокислоти, макро- і мікроелементи, мінеральні солі, клітковину. Житній хліб допомагає швидше насититися і з'їдати менше їжі. Крім того, в такому хлібі міститься набагато менше калорій, ніж у білому. Вибирайте житній хліб з висівками, горіхами, родзинками, кмином, а також з додаванням борошна із зерен гороху або кукурудзи.

 

Бездріжджовий хліб

Бездріжджовий хліб готують на основі хмільної закваски, житнього борошна, солі й води. Цей хліб низькокалорійний і володіє великою користю: покращує стан при дисбактеріозі і захворюваннях шлунка, знімає запалення.

 

Цільнозерновий хліб

Цільнозерновий хліб вважається найкориснішим хлібом як для схуднення, так і для загального здоров'я. У кожному шматочку міститься близько 3 грамів клітковини, яка покращує перистальтику кишечника, сприяє виведенню солей важких металів і продуктів розпаду. Такий хліб підвищує тонус, зміцнює організм і продовжує молодість клітин.

Цільнозерновий хліб вибирається просто: на упаковці, коли ви читаєте інгредієнти, на першому місці має бути написано «цільне зерно». Значить в процесі приготування цього хліба використовувалося неочищене борошно.

І ще одна порада: не їжте хліб з м'ясом або м'ясними продуктами. Хліб містить крохмаль, а м'ясо, потрапляючи в шлунок, уповільнює процеси перетравлення крохмалю. Це провокує відчуття тяжкості в шлунку, іноді з'являється печія. Їжте корисний хліб з овочами, супами і кисломолочними продуктами і будьте здорові!

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Харчування і дієти
В тему