Поради

Корисні десерти

Корисні десерти

Слова «правильне харчування» і «дієта» найчастіше викликають у нас цілком конкретні образи: гречка, кефір, овочі. Змінюють один одного і утворюють нудний раціон, яким роками змушені харчуватися ті, хто мріє про струнке тіло. «Геть одноманітність!» – говоримо ми разом з дієтологами і розповідаємо, що зробити з випічкою і кремовими десертами, щоб вони не зіпсували фігуру.

 

Вибирайте правильне борошно для випічки. Борошно вищого сорту – продукт повністю позбавлений всіх корисних і безпечних для фігури властивостей злаку як складного вуглеводу: у такому вигляді він очищений від оболонки, а значить, і від необхідних харчових волокон і вітамінів. Тому має сенс в домашній випічці повністю або частково замінювати борошно вищого ґатунку на цільнозернове. Це може бути гречане, житнє або пшеничне борошно. До слова, зробити гречане, вівсяне або житнє борошно можна і вдома, подрібнивши відповідну крупу в блендері або кавомолці. Правда, тут є важливий момент: гречане або житнє борошно в чистому вигляді підходять далеко не для всіх видів випічки. З цих видів борошна виходять смачні м'ясні чи рибні пироги, млинці. А ось в солодку випічку краще додати пшеничне борошно нижчого сорту.

 

Використовуйте натуральну заміну цукру. В якості підсолоджувача можна додавати в десерти сироп топінамбура, родзинки або фініки. А от застосовувати мед для цих цілей не варто.

 

Експериментуйте з кремом для десертів. Хто сказав, що він обов'язково повинен бути масляним або вершковим і дуже жирним? Його полегшені варіанти за смаком нітрохи не гірші! Найпростіший – збитий в блендері нежирний сир з будь-яким натуральним підсолоджувачем.

Ще одна хороша основа кремів – стиглі банани, також подрібнені блендером. Сирний і банановий склади на відміну від масляного містять значно менше калорій і помітно більше білка.  

 

Віддавайте перевагу холодним десертам, а не випічці. Простіше кажучи: поступово відмовляйтеся від випічки на користь тих солодощів, що вимагають заморожування або тривалого охолодження. Це правило автоматично зміщує фокус з рецептів борошняних страв у бік желе, кремів, пудингів і «холодних» тортів, до яких дієтологи ставляться набагато прихильніше, ніж до випічки. При правильному підборі інгредієнтів вони відрізняються зниженим вмістом калорій, шкідливих жирів і не викликають  різких стрибків рівня цукру в крові.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Харчування і дієти
В тему

Останні матеріали