Поради

Лікуємо нежить

Лікуємо нежить

Як лікувати нежить у домашніх умовах, що може провокувати початок нежиті і що буде, якщо на нього не звертати увагу?

 

Найчастіше причинами нежиті є: вірусна інфекція, алергічна реакція на зовнішні подразники (пил, шерсть домашніх тварин, пилок рослин, дим, різкі запахи, хімічні препарати тощо).

Якщо вчасно не звернути увагу на те, що починається нежить, то він здатний перейти в хронічні захворювання (гайморит, фронтит, сфеноїдит, етмоїдит або отит), лікувати які буде набагато складніше, дорожче, довше і болісніше.

Тому лікувати це захворювання краще тоді, коли воно тільки починається: почало дерти в горлі, засвербіло в носі, почали чхати – ознаки початку нежиті. Якщо на цьому етапі вжити певних заходів, то наступного дня про нежить можна забути. А так звичайний нежить без ускладнень може «помучити» днів 7-10. То що ж робити, аби уникнути цієї хвороби?

– Виключіть можливість переохолодження, ніяких протягів і перепадів температури.

– Попартеся в лазні, прийміть ванну з морською сіллю.

– Зробіть гарячу ванну для ніг, потім насипте гірчицю в теплі шкарпетки і лягайте в них спати. Можна також поставити гірчичники на п'яти.

– Відмінним засобом для прогрівання ділянки гайморових пазух і носа є мішечки з нагрітими піском, сіллю, гречкою, картопля в «мундирах» або зварені круто яйця.

Зробіть інгаляції з настоєм евкаліпта, соснових бруньок або календули.

Можна закапувати в ніс 2-3 краплі олії обліпихи, кедра або ялиці.

Побільше теплих напоїв: чай з медом, лимоном, липою, малиною, смородиною, шипшиною або звіробоєм.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, імунітет
В тему