Захиститися від грипу можна за допомогою продуктів, багатих вітаміном С. Багато хто чув поширену думку про користь лимонів, апельсинів та інших цитрусових. Але перевагу слід віддавати не тільки їм.
Разом з фруктами повинні працювати капуста (насамперед броколі), редька, хрін і полуниця. До речі, приправляти овочевий салат краще петрушкою – безперечним лідером за вмістом вітаміну С (близько 190 мг на 100 г зелені). Не варто забувати і про часник, який володіє прекрасними бактерицидними властивостями. Додайте в раціон моркву, багату на вітамін А, рибу і морепродукти як джерело цинку, і ваша імунна броня стане міцнішою.


Тепер про напої. Улюблений багатьма чай з лимоном вживати можна хоч кожен день, а разом з ним свіжовидавлені соки або морси, які завжди вважалися засобом зцілення від хвороби.
Відвар ромашки
Можна заварити чай з ромашкою або зберегти її в чистому вигляді: все залежить від уподобань. Суху суміш залити окропом і настоювати протягом кількох годин, після чого пити тричі на день по 1/3 склянки.
Імбирний напій
Знадобляться корінь імбиру, потертий на дрібній тертці, віджатий в сокодавці лимон і мед (2-3 ч. л. на склянку). Все це заливаємо гарячою водою, даємо трохи охолонути і п'ємо вранці натщесерце. Вважається, що такий напій не тільки зміцнить імунітет, але й прискорить обмін речовин.
Ялинова хвоя
Крім того, що ялинка створює новорічний настрій, вона, виявляється, є джерелом вітамінів А і С: у хвої його майже в шість разів більше, ніж в апельсині. Тому з ялинової хвої придумали готувати вітамінний настій: голки потовкти, додати 1 ч. л. лимонного соку, все це залити гарячою водою. Настоювати протягом трьох годин, пити по півсклянки двічі на день після їжі.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.