Поради

Зміцнюємо імунітет народними методами

Зміцнюємо імунітет народними методами

Захиститися від грипу можна за допомогою продуктів, багатих вітаміном С. Багато хто чув поширену думку про користь лимонів, апельсинів та інших цитрусових. Але перевагу слід віддавати не тільки їм.

 

Разом з фруктами повинні працювати капуста (насамперед броколі), редька, хрін і полуниця. До речі, приправляти овочевий салат краще петрушкою – безперечним лідером за вмістом вітаміну С (близько 190 мг на 100 г зелені). Не варто забувати і про часник, який володіє прекрасними бактерицидними властивостями. Додайте в раціон моркву, багату на вітамін А, рибу і морепродукти як джерело цинку, і ваша імунна броня стане міцнішою.

Тепер про напої. Улюблений багатьма чай з лимоном вживати можна хоч кожен день, а разом з ним свіжовидавлені соки або морси, які завжди вважалися засобом зцілення від хвороби.

 

Відвар ромашки

Можна заварити чай з ромашкою або зберегти її в чистому вигляді: все залежить від уподобань. Суху суміш залити окропом і настоювати протягом кількох годин, після чого пити тричі на день по 1/3 склянки.

 

Імбирний напій

Знадобляться корінь імбиру, потертий на дрібній тертці, віджатий в сокодавці лимон і мед (2-3 ч. л. на склянку). Все це заливаємо гарячою водою, даємо трохи охолонути і п'ємо вранці натщесерце. Вважається, що такий напій не тільки зміцнить імунітет, але й прискорить обмін речовин.

 

Ялинова хвоя

Крім того, що ялинка створює новорічний настрій, вона, виявляється, є джерелом вітамінів А і С: у хвої його майже в шість разів більше, ніж в апельсині. Тому з ялинової хвої придумали готувати вітамінний настій: голки потовкти, додати 1 ч. л. лимонного соку, все це залити гарячою водою. Настоювати протягом трьох годин, пити по півсклянки двічі на день після їжі.

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, імунітет
В тему