Поради

Правила манікюру

Правила манікюру

Бездоганний манікюр – невід'ємна частина сучасної жінки. Саме руки, а точніше, те, як вони виглядають, відіграють величезну роль у вашій соціалізації в суспільстві та налагодженню відносин ділового та особистого характеру. Обізнана людина здатна розповісти про вас багато, і все що їй для цього потрібно – поглянути на ваші руки і нігті.

 

А тому не вважайте за працю приділити трохи більше уваги і часу на догляд за своїми руками. А щоб вам було простіше – візьміть на озброєння декілька простих порад.

Всупереч поширеній думці, що якісний манікюр – справа професіоналів, більшість жінок не поспішає відвідувати дорогі салони і, при певній вправності, досягає чудового результату, не переступаючи порога свого будинку. Звичайно, домашній манікюр займе більше вашого часу. Плюс, вам обов'язково потрібно придбати всі необхідні інструменти.

Манікюрний набір повинен бути якісним і включати в себе всі необхідні інструменти, такі як пилка для нігтів, ножиці для кутикули і кусачки для шкіри, триммер і пилочка-полірувальник. Кожен з перелічених інструментів ви без зусиль знайдете в спеціалізованому магазині. Ватні тампони, лак для нігтів і засоби для його зняття, рідина для розм'якшення і видалення кутикули, серветки, рушники, засіб для ванночки (який з успіхом можна замінити звичайним рідким милом з морською сіллю) і живильний крем для рук – все це обов'язково має входити до складу вашого набору для манікюру.

Усі ріжучі інструменти для манікюру обов'язково повинні бути в ідеальному стані – гострими і якісно продезінфікованими. Краще, якщо вони будуть виконані з медичної сталі. Пилочки для нігтів не повинні мати дефектів. Кращий варіант – керамічні, або сапфірові пилочки на гумовій або картонній основі, найгірший – металеві та пісочні.

Найкраще починати манікюр з повного очищення нігтьових пластин від старого лаку, блискіток, стразів та інших елементів, що вже встигли відслужити свій час і вимагають заміни. Зазвичай для цього застосовують засіб для зняття лаку. Більшість жінок використовує звичайний ацетон. Це велика помилка, оскільки ацетон через свою високу хімічну активність негативно впливає на структуру нігтьової пластини, роблячи її ламкою і схильною до розшарування. Потім потрібно надати вже чистій нігтьовій пластині бажану форму і відполірувати її до ідеального блиску, який стане основою для подальшого манікюру. Варто врахувати, що підпилювати і полірувати нігті можна тільки в сухому стані. Вони повинні бути поздовжніми, від краю до центру, але не поперечними. Після того, як ви подбали про форму нігтів і надали їм необхідного блиску – саме час братися до обробки кутикули. Тут вам допоможе спеціальний засіб, який слід нанести на кутикули і залишити на кілька хвилин. Опустіть руки в невелику ванну з теплою водою і морською сіллю (можна замінити рідким милом або використовувати спеціальний засіб, придбаний в спеціалізованому магазині) на 5-10 хвилин. У результаті таких маніпуляцій ваша кутикула стане м'якою і піддатливою. Ви легко зможете видалити її за допомогою спеціального триммера. Не поспішайте, щоб не пошкодити нігтьову пластину і ніжну шкіру. На завершення процедури манікюру обов'язково нанесіть на шкіру живильний крем і відпочиньте не менше півгодини. Знежирте нігтьові пластини і нанесіть ваш улюблений лак для нігтів.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, краса
В тему